Nyitott könyv torta


Egy ismerősünk anyukájának a születésnapjára készült ez a torta,annyi volt a kérés,hogy egy nyitott könyv legyen,virággal,és a benne lévő szöveggel.A torta az jó nagy lett 30x40 cm ,kakaós piskótát sütöttem,fekete erdő krém került a belsejébe,a virágok,és a borítás fondant-ból készült,megpróbáltam úgy elkészíteni,hogy régies legyen a torta,azért csináltam,egy picit maszatosra ,piszkosra a könyvet.

Újabb -Kreatív bloegger díj


Nem olyan régen már megkaptam ezt a díjat,de most napokban ismét megtiszteltek ezzel a díjjal a
Nem vagyok mesterszakács blog szerzője és Cecília,amit ezúton nagyon köszönök nekik és nagyon örülök a díjnak.De mivel ,hogy nem olyan régen megkaptam már ezt a díjat,így most nem adnám tovább,meg már kőrbe járt a bogokon:-)

UTE torta


Egy fiatalember születésnapjára készült ez a torta,kakaós piskóta,és csokoládékrém került a belsejébe,a címer fondant-ból készült.

Pókerasztal torta





A kereszt fiúnk születésnapjára készült ez a torta még márciusba,csak nem lett még feltéve a fotó róla. Volt az online cukrász verseny,én meg oda kimondottan nem készítettem tortát,de azért hogy részt vegyek rajta,nem is az eredmény miatt,csak úgy mert még soha nem indultam ilyen versenyen:-) beküldtem ennek a tortának a fotóját.A tortalap,kakaós piskóta volt,csokoládékrémmel,és ami a lényeg,nagyon tetszett,és ízlett a kereszt fiúnknak:-)
Na és itt jön a meglepetés,a torta ezüstérmet ért a versenyen,aminek hihetetlen mód megörültem,mert egyáltalán nem számítottam ilyen eredményre,nagyon örülök,hogy ilyen eredményt értem el,hiszen,még csak párhónapja kezdtem tortákat készíteni,és ez számomra ez nagy öröm!:-))

Lúdláb torta


A barátnőm anyukájának a születésnapjára készítettem ezt a tortát,ezúton is boldog születésnapot kívánok neki az volt a kérés,hogy szív alakú lúdláb torta legyen,és a az életkor valahogy virág formájában legyen megjelenítve.Még soha nem készítettem,lúdláb tortát,nem is volt receptem hozzá,szét nézegettem,és Kiskukta receptje mellett döntöttem,egyszerűnek és finomnak tűnt.Hát addig nem is volt semmi gond amíg a tortába belekerült a krém,a bevonás az már nem volt olyan egyszerű,hát ezt még nagyon sokat kell gyakorolni,na de majd a sokadik már könnyebben fog menni:-)Kakaós piskótát sütöttem,a belsejében a krém  a következő képen készült.A pudingport,a cukrot,pici tejjel csomómentesre keverem,a többi tejet felteszem főzni,majd hozzáöntöm a pudingot,és sűrűre főzöm,amikor kész van beledarabolom a csokoládét,és addig kevergetem amíg a csoki teljesen elolvad,majd hagyom kihűlni.A vajhoz adom a bonbonmeggy aromát,és jól kihabosítom,majd a kihűlt pudingos csokoládéval jól összekeverem.A tortát háromfelé vágtam,megkentem egy vékonyka krémmel,a tetejére egy  marék meggyet elrendeztem,majd rákentem a krémet,úgy hogy a meggyet eltakarja,rátettem a következő lapot,majd ugyanúgy megkentem mint az előzőt,és végül a tetejére tettem a harmadik lapot,a tortának a tetejét meg az oldalát körbe kentem krémmel,és betettem egy éjszakára a hűtőbe.Másnap gőz fölött csokoládét olvasztottam,egy kevés olajjal,és elkezdtem folyatni a torta tetejére,és egy kenő késsel szép lassan terítettem,hogy az oldalán is lefolyjon,na ez már nem úgy ment ahogy elképzeltem,végül a kenőkéssel ahogy szikkadt a csokoládé kenegettem az oldalát:-)
A tetejére a díszítés fondant-ból készült.
Hozzávalók a krémhez:
5dl tej
10dkg cukor
2 cs csokoládés pudingpor
17 dkg csokoládé
25 dkg margarin
2ek bonbonmeggy aroma.
kb 2 marék meggy

A csoki öntethez:

28dkg csokoládé
3ek olaj

Lábas torta-Boldog húsvétot!


Egy néninek a születésnapjára készült ez a lábas :-) Az volt a kérés,hogy füle legyen és egy fakanál legyen  a tortán.Kakaós piskótát sütöttem ,és vaníliás krém van a belsejében,fondant -tal lett borítva és díszítve.

Ezúton Kívánok Boldog Húsvéti Ünnepeket,minden kedves idelátogatónak!



Húsvéti torta





Egy ismerősünknek készült ez a torta,az volt a kérés,hogy húsvéti jellegű legyen,és csokikrém legyen a belsejébe ,de olyan csokikrém amit cukorbeteg is fogyaszthat.A csoki krémet ugyanúgy készítettem ahogy szoktam,(itt)csak a cukrot felcseréltem Glukononra.

Grízes krémes


Egyik kedvenc süteményem a grízes krémes, a  krém receptje anyukámtól való.A krém: A tejben a grízt sűrű pépé főzöm,hűtőfolyadékba teszem ,a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral,meg a tojással,kihabosítom,és a kihűlt grízzel összekeverem,és ezzel töltöm a lapokat.Ugyanaz a lapokat használom,mint a krémeshez,és a sütemény megkenésének a menete is ugyanaz mint a krémesé,a tetejére meg csokimázt  készítettem.Csokimáz: a  vaj kivételével az egészet megfőzzük,majd,ha picit meghűlt a vajat elkeverjük benne(nem kell hagyni teljesen kihűlni,mert a vaj könnyeben elolvad).
Nem késő még elkészíteni húsvétra:-)
A grízes krém hozzávalói:
5ek gríz
5 dl tej
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 tojás

Csokimáz:
3ek víz
6ek cukor
3ek kakaó
1ek rum
10 dkg vaj(jó margarinnal is,de vajjal finomabb)



Epres tejszínes túrókrémes torta


Egy barátunk születésnapjára készült ez a torta,vaníliás piskóta,és epres tejszínes túrókrém került a belsejébe,vízszerelő lévén egy fogó került a torta tetejére.Az epres túrókrém szinte ugyan úgy készül mint a tejszínes túrókrém,de most még is leírom,hátha valaki,húsvét lévén szeretné elkészíteni,egy könnyű,és nagyon finom tavaszi tortát.Egy tasak epres pudingot,megfőzök 3 dl vízben,majd hűtőfolyadékba teszem.A túrót a cukrokkal,jól összekeverem,amikor megvagyok vele,belekanalazom az epres pudingot,és ezzel is összekeverem.Epret megmosom,és apró kockákra szeletelem,majd hozzáadom a túrókrémhez.1dl forróvízben zselatint feloldok,majd ezt is hozzáadom az epres túrókrémhez,és az egészet jól összekeverem,és beteszem egy 10-15 percig a hűtőbe,hogy dermedjen,hagy álljon össze egy kicsit.Közben a tejszínhabot kemény habbá verem,majd amikor a túrókrém már egy picit kezdd összeállni,hozzáforgatom óvatosan a tejszínhabot,és elkezdem megtölteni a tortát.Abba tepsibe teszem a lapokat,amibe sütöttem,hogy ott álljon össze a torta,egy tortalap,egy sor krém,tortalap,krém ,tortalap,ha ez megvan beteszem a hűtőbe egy éjszakát,hogy jól összeálljon az egész.Másnap,óvatosan egy késsel elválasztom a tepsi oldalától,kiborítom a tepsiből.és megdíszítem tejszínhabbal,és eperrel.
Hozzávalók túrókrémhez:
0,5kg túró
1cs eper ízű vaníliás puding+3dl víz
3cs vaníliás cukor
20dk porcukor
10 g zselatin+1dl forró víz
0,6 kg eper ez elég a díszítésre is
3 dl tejszínhab
5-6 dl tejszínhab a díszítéshez

Húsvéti ajánlat

Játéka hívott Kriszta ,Kati,Nelli,Eszter,Márti,és Gesztenye,a játék lényege,hogy a blogodon meglévő receptekből,egy húsvéti menü ajánlót kell készíteni .Nekem még nem olyan régi a blogom,hogy kimondottan húsvéti étel legyen,de lehet sütemény ,leves,bármilyen étel,ital.Leírom a szabályokat,habár a lényeget leírtam,de így a teljes.Tovább már nem küldeném,mert ahogy nézem,szinte már mindenki részt vett a játékon:-)De szabadon is vihető a játék:
A játék lényege:
- Írni kell egy bejegyzést Húsvéti ajánlat címmel!
- Javasolni kell 5 - 10 ételt bármilyen kategóriában.
- Egy feltétel van, hogy a már korábban közzétett receptjeidből válogass!
- Ha megkapod a játékot akkor kérlek küldd tovább 10 bloggernek!
- A játékot szabadon is "elviheted" , nem kell megvárni még eljut hozzád!

Virslis szezámmagos kifli-kukoricasalátával.

Baconbe tekert csirke máj,tepsiben sült burgonyával,céklasalátával.

Csülök pékné módra

 

Meggyes-túrós


Krémes

Részeg szelet

Linzer

Sajtos-krumplis pogácsa

 

 

Őszibarackos csirkemell


Már régóta ettem volna őszibarackos csirkemellet. Volt a fagyasztóban, így ez lett belőle. A receptet a life.hu oldalán találtam. A csirkemelleket vékony szeletekre vágtam, sóztam, majd egy kivajazott tepsibe raktam. A tetejére kerültek az őszibarack szeletek. Besamell mártást készítettem. Vajon a lisztet zsemleszínűre pirítottam, majd hozzáadtam az őszibarack befőtt levét, és a tejszínt.Ezt a mártást ráöntöttem a csirkemellekre, letakartam alufóliával, és 180 fokos sütőben 25 percig sütöttem. Majd az alufóliát levéve rátettem a reszelt sajtot, és visszatettem még tíz percre, a sajtot rápirítani. Rizzsel tálaltam.

Hozzávalók:

1 kg csirkemell
1 konzerv őszibarack, vagy befőtt
3 ek vaj
2 ek liszt
3 dl tejszín
15-20 dkg sajt
rizs

Kreatív blogger díjat kaptam.


A minap,díjat kaptam Cakeni barátnőmtől egy Kreatív blogger díjat,aminek nagyon megörültem,és nagyon szépen köszönök,közben még megkaptam Angitól,Adrytól, Rózsikától, Pannától,Edótól ,Gabitól,amit nagy megtiszteltetésnek érzek,hogy ennyien látnak kreatívnak:-)A díjjal kapcsolatos szabályok.El kell mondanom tíz dolgot amit szeretek:
-Szeretek a családommal lenni.
-Szeretek ,sütni főzni.
-Szeretem az állatokat.
-Szeretek kertészkedni.
-Szeretem a természetet a tavaszt.
-Szeretek kirándulni
-Szeretek olvasni(habár mostanában nagyon kevés időm van)
-Szeretem a rendet
-Szeretem az őszinteséget.
-Szeretem a Balatont.
Most jön a neheze,tovább kell adni tíz embernek akit kreatívnak tartasz.Mindenki,más és más dologért kreatív,szinte mindenki megérdemli ezt a díjat is,amit szerintem meg is fog kapni mindenki:-),na,de akkor megnevezek 10 blogot akiknek én szívesen tovább adnám a díjat.

Cakeni
Erinacea
Ottis
Gizus
Viki
Feketepillangó
Bianka
Nelli
Mary
Juci

Tulipános csoki torta


 Egy kislánynak a születésnapjára készült ez a csoki torta,az volt a kislány anyukájának a kérése,hogy legyen rajta 4 tulipán a tortán.Kakaós piskóta a belsejében főzött csoki krém a virágok fondant-ból készültek.

Tejszínes erdei gyümülcsös torta 5.


Egy kisfiú,születésnapjára készült ez a torta,vaníliás piskóta,a belsejében tejszínes erdei gyümölcsös krém,tejszínhabbal és eperrel díszítve.A recept szerepel már  régebbi bejegyzésemben ,de Nellike kérésére begépelem még egyszer.A szoba hőmérsékletű vajjal,a cukrot,és a vaníliás cukrot fehéredésig keverem,majd hozzáadom a tojásokat ,nem kell szétválasztani,majd ezzel is alaposan összekeverem,a lisztet a sütőporral szárazon összekeverem,majd folyamatos keverés mellett beleöntöm a vajas masszában,közben a tejet is hozzáöntöm,és a vanília kivonatot is,majd az egészet mixerrel jól összekeverem,sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm jelen esetben 20x30 cm,majd előmelegített sütőben 150 fokon 55-60 percig sütöm(tűpróbát azért csináljunk).
A tejszínes vaníliás krém.A tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverem,majd hozzászitálom a lisztet,és addig keverem amíg csomómentes nem lesz.Közben a tejet a vaníliakivonattal felforralom,majd hozzáöntöm a tojásos masszát és az egészet addig főzöm amíg jól besűrűsödik,majd hűtőfolyadékba teszem.A tejszínhabot a vaníliakivonattal,és a cukorral,kemény habbá verem,majd a kihűlt vaníliás krémmel összeforgatom,és beteszem a hűtőbe kb,1-2 órára.Majd felvágom a tortát 3 egyenlő részre,és megkenem a krémmel
,a réteget megterítem erdei gyümölccsel ,rá egy lap krém,gyümölcs és megint egy lap majd beteszem a hűtőbe egy éjszakára,vagy egy pár órára,hogy,a krém megszikkadjon a tortába.Majd ezután következik a  külső díszítés ,ami kemény habbá vert tejszínhabbal történik.
Hozzávalók a piskótához:

30dkg margarin
6 tojás
38dkg cukor
40dkg liszt
1cs sütőpor
1cs vaníliás cukor
1ek vaníliakivonat
1,25dl tej

A Vaníliás krém:
5 tojás sárgája
15dkg cukor
5dkg liszt
5dl tej
1ek vanília kivonat
2,5dl tejszínhab(én hulalát használtam) +1tk vaníliakivonat 5dkg cukor.
30dkg fagyasztott erdei gyümölcs.

A külső díszítés:5-6 dl tejszínhab

Bőrös sült oldalas-alföldi krumplival


Bőrös sült oldalast készítettem ma ebédre,alföldi krumplival,a krumpli receptjét a 100 legjobb magyar étel című könyvből készítettem,(nagyon finom akár egy egy tál ételnek is megfelel,kis füstölt kolbásszal,vagy szalonnával megdúsítva:-) )Az apróra vágott vöröshagymát,répát ,zöldséget ,zellert,forró olajon megpirítom,majd sózom ,pirospaprikázom,és hozzáadom a paprikát paradicsomot,majd fedő alatt puhára párolom,ha nem engednek a zöldségek annyi levet hogy megpuhuljanak  akkor annyi vizet öntünk hozzá,hogy megpuhuljanak a zöldségek benne,majd lefőzzük a levéről,és félre tesszük.Közben a krumplit megpucoljuk megmossuk apró kockára vágjuk,majd forró olajon megsütjük,és összekeverjük a puhára párolt zöldségekkel.A bőrös oldalast előfőzzük. Egy lábasban annyi vízzel, hogy ellepje, és fokhagymával kb. 1 órán át főzzük.Majd ha picit megpuhult, akkor kivesszük a vízből a húsokat, megszórjuk sertés oldalas fűszerkeverékkel, sütőzacskóba rakjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

Hozzávalók a krumplihoz:

1kg krumpli
1szál répa
1 szál zöldség
1 fél zeller
2 paprika
1 paradicsom
1 fej vöröshagyma
só,pirospaprika ,olaj

A húshoz:

1,5 kg bőrös sertés oldalas
4 gerezd fokhagyma
sertés oldalas fűszerkeverék

Isler


A másik nagy kedvencünk az isler,amikor linzert sütök,ki nem maradhatna,és én gyakorlatilag ugyan azt a tésztát használom az islerhez mint a linzerhez,tudom,hogy sokan diós tésztát használnak,és más is az íze ,én is szoktam,de nagyon ritkán  inkább a linzer tésztát használom ,szóval ugyan úgy készítem mint a linzert,csak a belsejébe vegyes gyümölcs ízt szoktam kenni,amikor már kihűlt a  sütemény karikák,hagyom egy pár órát,vagy akár egy éjszakát is pihenni az összeragasztott süteményeket,majd gőz fölött csokoládét olvasztok ,teszek hozzá egy pici olajat,majd a felolvadt csokoládéban mártogatom a süteményeket,majd egy rácsra teszem,amíg megköt a csokoládé.
Hozzávalók,a belsejébe:

1 üveg vegyes íz

A bevonáshoz:
20 dkg csokoládé
3-4 ek olaj

Linzer


 Egyik nagy kedvenc sütemény,amikor sütök elég sokat sütök belőle.A lisztet ,sütőport,porcukrot,vaníliás cukrot a margarinnal elmorzsolom, majd hozzáadom a tojásokat, és a tejfölt, és jól nyújtható tésztává gyúrom. Majd lisztezett felületen kinyújtom, és kiszaggatom,előmelegített sütőben 180 fokon 17 -18 perc alatt megsütöm, majd sárgabarack ízzel összeragasztom őket, a tetejére porcukrot szórok.
Hozzávalók:

1 kg liszt
50 dkg margarin
2 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
30 dkg porcukor
2ek tejföl
2 tojás
1 üveg sárgabarack íz

Krémes


Ez a receptet a sógornőm anyósától kaptam,nagyon egyszerűen elkészíthető,és nagyon finom sütemény.A lisztet szárazon összekeverem a szalalkáli-val ,hozzáadom a tejet,tojást, a margarint belemorzsolom,majd jól összegyúrom az egészet,hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjak.Három egyenlő részre osztom,majd jó vékonyra nyújtom a tésztákat,majd egy tepsi hátulján(30x40 cm  )sütőpapíron,előmelegített sütőben 150 fokon4-5 perc alatt megsütöm,nagyon vigyázzunk,hogy ne süssük tovább,mert kemény marad a tésztánk,és a krém sem fogja megpuhítani.Ezután elkészítem a krémet,a tejben a lisztet csomómentesre keverem beleteszem a vaníliakivonatot,majd addig főzöm amíg besűrűsödik,majd félre teszem hűlni.Közben a margarint,a porcukorral,és a vaníliás cukorral jól kihabosítom,majd ha már meghűlt a lisztes tejes krémünk ,az egészet összekeverem,és mixerrel jól átkeverem.Akkora tepsibe rakom a lapot hogy kiérjen a széléjig minden oldalon(legjobb az a tepsi méret aminek a hátulján sütjük),és rákenem a fele krémet,majd ráteszek egy lapot megint,rákenem a maradék krémet,és végül a harmadik lapot,és beteszem a hűtőben egy napig,vagy egy éjszakára,hogy jól összeérjen az egész,majd másnap szeletelem, porcukorral megszórom a tetejét.

Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg liszt
12 dkg margarin
1,25 dl tej
1 cs szalalkáli (15 g)
1 nagyobb tojás

A krémhez:

5 dl tej
5ek liszt
25dkg margarin
25dkg porcukor
3 cs vaníliás cukor
1tk vaníliakivonat

Sajtos ,sonkás csiga


Nagyon finom süteményt sütöttem reggelire,sajtos -sonkás tekercseket,Andinál talált recept alapján készítettem,de már láttam sok blogon is,csak ajánlani tudom,mert egy gyorsan elkészíthető,egyszerű,de annál finomabb sós sütemény.A tésztát még előző este begyúrtam.A lisztet a vajjal elmorzsoltam, hozzáadtam a sót, a joghurtot(az eredeti recept tejfölt írt a tésztába,de mivel volt itthon maradék natúr joghurtom, így én ezt használtam el), a tojást és a felfutott élesztőt, jól összedolgoztam és kelesztettem, majd reggelig a hűtőbe raktam. Másnap ketté választottam a tésztát, és lisztezett felületen kinyújtottam, megkentem tejföllel, megszórtam sonkával, lila hagymával, és reszelt sajttal, majd feltekertem, és 2-2,5 cm-es darabokra szeleteltem, majd a másik tésztával ugyanígy jártam el, sütőpapírra raktam a csigácskákat, és a tetejüket még megszórtam reszelt sajttal,180 fokon előmelegített sütőben 18 percig sütöttem. Nekem ebből az adagból 32 db lett,de délig el is fogyott:-).

Hozzávalók:

0,5 kg liszt
1 dl tejföl(nálam joghurt)
1 tojás
1 tk só
2,5 dkg élesztő
1 dl tej, és egy pici cukor az élesztő felfuttatásához
7,5 dkg vaj

A töltelékhez nálam:
1 kis doboz tejföl
10 dkg sonka
fél fej lila hagyma
15 dkg sajt
(ízlés szerint bármi)

Bell hercegnő torta


Ez a torta egy kislánynak a születésnapjára készült,kakaós piskóta fekete erdő töltelék,fondant-tal díszítve.
Még soha nem készítettem babás tortát,de már nagyon szerettem volna,hát végre kellett készíteni egy Bell hercegnőt:-).Aminek külön örültem,hogy az volt a kérés,hogy a baba is ehető legyen:-),nekem sokkal jobban tetszik ami ehető anyagból készül.Pixie Pienél láttam még így elkészítve,ami csodálatos lett,és az ötletek a díszítésre tőle erednek,amit köszönök is neki:-)Azért nem lett olyan szép mint a Pixié,de azért elsőre nem lett olyan rossz szerintem.:-)

Domo torta


Egy kisfiúnak a születésnapjára készült ez a torta,a figurát úgy hívják,hogy Domo ,vaníliás piskóta,tejszínes,citromos túrókrém van a belsejében, kívülről vajkrémmel és tejszínhabbal lett díszítve.
A citromos,tejszínes túrókrém recept Margitkától való,(ezúton köszönöm)egy picit módosítottam rajta.
A pudingport,3 dl vízben megfőztem,majd hűtőfürdőbe raktam.A túrót,a porcukrot ,vaníliás cukrot,a citrom levét,és a reszelt héját,összekevertem,majd a pudingot hozzákanalaztam,és az egészet összekevertem.A zselatint forró vízben feloldottam,majd amikor már kezdett meghűlni,hozzákevertem a túrókrémhez,majd betettem a hűtőbe dermedni,közben a tejszínt kemény habbá vertem,majd az egészet hozzákevertem óvatosan a már dermedő túrókrémhez,és ezzel töltöttem a tortát,úgy hogy visszatettem a torta formába,és betettem éjszakára hűtőbe,és másnap díszítettem.

Hozzávalók a túrókrémhez:

0,5 kg túró
1 cs tejszínízű pudingpor
1egész citrom
20dkg porcukor
3 cs vaníliás cukor
1tk citromaroma(a pudingba)
10 g zselatin
6 dl habtejszín
3 cs habfixáló

Hal sajtos-tejfölös bundában


Ezt a receptet a -Küldd el a recepted!- című újságban  2011 áprilisi számában találtam,egy finom könnyű halas recept,azért egy picit módosítottam az eredeti recepten.
A halat megtisztítottam,megsóztam,egy tálban lisztet készítettem,egy másik tálban tojást,lisztet,tejfölt,sót,reszelt sajtot és reszelt fokhagymát összekevertem.A hal szeleteket előbb a lisztben majd a sajtos panírba mártottam,és forró olajban hirtelen kisütöttem,köretnek almás rizst készítettem hozzá.
Hozzávalók a halhoz:


1kg cápaharcsa (pangasius)
3ek tejföl
4 tojás
10 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
6ek liszt a panírba+ amiben előtte beleforgatom
só,olaj

Croissan


Egy pár hete láttam Krisztánál ezt a csodás receptet,Ő meg Limaránál,amit nagyon köszönök,és már akkor nagyon megtetszett,el is készítettem akkor szinte egyből,csak nem készítettem fotót róla,most reggelire elkészítettem,megint,és most le is fotóztam.A lisztet,sót,cukrot,tojást,kefirt,és a tejben felfuttatott élesztőt,egy tálba öntöttem,jól összegyúrtam,dagasztottam,majd betettem a hűtőbe 1,5 órára,Amikor kivettem a hűtőből,7 egyenlő részre osztottam a szépen megkelt tésztát,és elkezdtem kinyújtani,a rétegeket,jó vékonyra,és ahogy kinyújtottam egy réteget,rá reszeltem a tetejére az előtte jó behűtött vajat(fagyasztóba is be lehet tenni egy  jó órára előtte a vajat),egy 25 dkg-os margarint hat részre kell elosztani,mert minden réteg közé reszelünk vajat,kivéve az utolsó,rétegre nem.Amikor ezzel megvagyunk,az egészet egy nagy  kerek formává nyújtjuk,majd felcikkezzük,16-20 egyenlő részre ,(attól függ mekkora croissanokat szeretnénk)és a szélesebb részétől elkezdjük feltekerni,ha esetleg ízesíteni szeretnénk,lekvárral,vagy nutellával,vagy bármi egyébbel akkor ilyenkor tehetünk bele,mielőtt feltekernénk,(én sajtost készítettem most,de az előzőnél,mogyorókrémet,és lekvárt is tettem bele),ha feltekertük,akkor sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Betehetjük akár  a hűtőbe is éjszakára ,és csak reggel sütjük meg,vagy félretesszük egy 20-30 percre,(addig is még nő egy picit)addig előmelegítjük a sütőt 180 fokosra.mielőtt betennénk a sütőbe megkenjük felvert tojással a tetejét és megszórjuk sajttal,én legalább is megszórtam,de lehet szezámmaggal,stb, kinek mi a szimpatikus,majd mehet a sütőbe,és 15-17 perc alatt megsütjük..Ha csak másnap reggel sütjük akkor hideg sütőben sütjük ugyanúgy 180 fokon 25-30 percig.

Hozzávalók:
70 dkg liszt
1tk só
4ek cukor
2tojás+1 a lekenéshez
1 kisdoboz kefir vagy joghurt
2dl tej
5dkg élesztő

25dkg margarin

Szamócás pudingos piskóta



Egy egyszerűen elkészíthető,sok féleképpen variálható és nagyon finom sütemény.
Sütök egy sima piskótát,lehet vizes piskóta,én most simát sütöttem,tojás,cukor liszt,a tojásokat szétválasztom ,a sárgáját,és a fehérjét külön külön habbá verem,a fehérjét,úgy hogy közben hozzáadom a cukrot,majd óvatosan összeforgatom,a sárga habbal,majd a lisztet hozzászitálom,,ezt is óvatosan beleforgatom,majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (30x40 cm-es) öntöm,és 150 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütöm,közben megfőzöm a pudingot,jelen esetben tutti-fruttisat,és csokoládésat ,egy egy tasak tartalmát fél liter tejjel főztem meg,4ek cukorral összekeverve.A tetejére,meg szamóca szörpöt,főztem vaníliás pudinggal,majd,amikor a piskóta megvan a pudingokat rákenem a tetejére fele- fele arányban,majd a szamócás mázat rákenem,hűtőbe teszem,és fél óra múlva fogyasztható.
Hozzávalók:

A piskótához:
6 db tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt

A pudingokhoz:
1 tasak csokoládés pudingpor
1 tasak tutti-frutti pudingpor
Az egészhez 1 l tej
8ek cukor

A mázhoz:

7 dl szamóca szörp (1,5 dl szörp,5,5 dl szóda)
2 tasak vaníliás puding.

Gombás csirkepaprikás


Ma egy laktató,finom ebédet készítettem,gombás,csirkepaprikás,nokedlival.Csirkecomból készítettem,mert a csirke pörköltnek azt szeretjük a legjobban.A csirkecombokat,megtisztítottam,megmostam,félretettem.Készítettem egy lecsós alapot,majd a combokat hozzáadtam,fűszereztem,majd puhára főztem,közben a gombát pici olajon megpirítottam ,és elkészítettem a tejfölös habarást,(liszt meg tejföl).A húsok amikor már majdnem készen voltak,kiszedtem egy tálba,majd a szaftot a lisztes tejföllel behabartam,majd leturmixoltam,ezután visszatettem a húsokat,és a gombát is hozzáadtam,és így még egyszer össze forrasztottam,köretnek nokedlit készítettem.

Hozzávalók a csirkepaprikáshoz :

2 kg csirkecomb
2 paradicsom
2 paprika
4 fej hagyma
30 dkg gomba
1 nagy 1 kicsi tejföl
3-4 ek liszt
só,bors,őrölt kömény,pirospaprika,olaj,zsír

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: