Grízes krémes
Egyik kedvenc süteményem a grízes krémes, a krém receptje anyukámtól való.A krém: A tejben a grízt sűrű pépé főzöm,hűtőfolyadékba teszem ,a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral,meg a tojással,kihabosítom,és a kihűlt grízzel összekeverem,és ezzel töltöm a lapokat.Ugyanaz a lapokat használom,mint a krémeshez,és a sütemény megkenésének a menete is ugyanaz mint a krémesé,a tetejére meg csokimázt készítettem.Csokimáz: a vaj kivételével az egészet megfőzzük,majd,ha picit meghűlt a vajat elkeverjük benne(nem kell hagyni teljesen kihűlni,mert a vaj könnyeben elolvad).
Nem késő még elkészíteni húsvétra:-)
A grízes krém hozzávalói:
5ek gríz
5 dl tej
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 tojás
Csokimáz:
3ek víz
6ek cukor
3ek kakaó
1ek rum
10 dkg vaj(jó margarinnal is,de vajjal finomabb)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Remek recept!
VálaszTörlésNagyon jól hangzik és jól is néz ki!
VálaszTörlésNálunk ez az egyik fő ünnepi sütemény - most mondjuk pont kihagyom. :))))
VálaszTörlésGuszta lett! Kellemes húsvétot!
Anazar,gyorsan megvan,és nagyon finom!:-)
VálaszTörlésEgy pici,köszönöm!:-)
Egy csipet,Köszönöm,és Nektek is boldog húsvétot!:-)
Mi is imádjuk!
VálaszTörlésVicuska mis is legyen az mézesként vagy így:)
VálaszTörlés