Grízes krémes


Egyik kedvenc süteményem a grízes krémes, a  krém receptje anyukámtól való.A krém: A tejben a grízt sűrű pépé főzöm,hűtőfolyadékba teszem ,a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral,meg a tojással,kihabosítom,és a kihűlt grízzel összekeverem,és ezzel töltöm a lapokat.Ugyanaz a lapokat használom,mint a krémeshez,és a sütemény megkenésének a menete is ugyanaz mint a krémesé,a tetejére meg csokimázt  készítettem.Csokimáz: a  vaj kivételével az egészet megfőzzük,majd,ha picit meghűlt a vajat elkeverjük benne(nem kell hagyni teljesen kihűlni,mert a vaj könnyeben elolvad).
Nem késő még elkészíteni húsvétra:-)
A grízes krém hozzávalói:
5ek gríz
5 dl tej
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 tojás

Csokimáz:
3ek víz
6ek cukor
3ek kakaó
1ek rum
10 dkg vaj(jó margarinnal is,de vajjal finomabb)



6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik és jól is néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Nálunk ez az egyik fő ünnepi sütemény - most mondjuk pont kihagyom. :))))
    Guszta lett! Kellemes húsvétot!

    VálaszTörlés
  3. Anazar,gyorsan megvan,és nagyon finom!:-)

    Egy pici,köszönöm!:-)

    Egy csipet,Köszönöm,és Nektek is boldog húsvétot!:-)

    VálaszTörlés
  4. Vicuska mis is legyen az mézesként vagy így:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: