Pizzamester,a zsűri:-)
Már egy jó ideje láttam ezt a receptet Vikinél,ezúton köszönöm :-)és már el is készítettem,egyszer,csak akkor nem készítettem fotót,mert nem volt ideje a pizzának fényképészkedni :-),na de most le is fotóztam,készítettem 2 tepsivel,egy Hawaii szerűt,és egy olyan vegyeset,sonka gomba ,kolbász,téliszalámi stb.Nagyon finom lett mind a kettő,hát nem is sok maradt megint belőle,tényleg ahogy a Viki is mondta isteni ez a pizza tészta:-)
Még tegnap este elkészítettem a tésztát.Dupla adagot készítettem. Az élesztőt a langyos tejben, pici cukorral felfuttattam, a lisztet, a sót, az olajjal összekevertem, majd hozzáadtam az élesztőt, tésztát gyúrtam belőle, és letakarva kelesztettem, majd éjszakára hűtőbe raktam. A szószhoz a sűrített paradicsomot, ketchupot összekevertem fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval, és ezt is hűtőbe tettem éjszakára. Majd ma reggel felkockáztam a szalonnát, sonkát, kolbászt, gombát és elősütöttem, majd kiolajozott tepsibe simítottam a tésztát, megkentem a szósszal, rátettem az előre sütött dolgokat+felaprított lila hagymát, téliszalámit,kukoricát, a Hawaii-ra ananászt, sajtot reszeltem rá, és paradicsomot karikáztam rá.Majd 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
2 ek olaj
2,5 dl langyos tej
3 dkg élesztő
pici cukor
2 mk só
a szószhoz:
1 konzerv sűrített paradicsom
kb. 1 dl ketchup
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom, oregánó
A feltét ízlés szerint.