Elkészítettem életem első bonbonjait,karácsonyra zömével saját készítésű ajándékokat készíttetem így a bonbont is annak szántam a nagymamáméknak,még sok finomsággal egybekötve:).Motivációt,ötletet receptet:-)
Edótól,és
Bonbon mániától szereztem,csodás bonbonokat készítenek.Beszereztem kettő bonbon formát,és már csak az alkalmat vártam:-)
Kétfélét készítettem,egy kapuccinósat,amit
Edónál láttam,és egy karamellásat,amit saját elképzelés alapján készíttetem.
Kapuccinós lett a fehér csokis,gőz felett felolvasztottam 10 dkg fehér csokit,kikentem vele a formát belűről,majd betettem a fagyasztóba 5 percre,közben főzött 3ek kapuccinóba tettem 5dkg fehér csokit,és azt is felolvasztottam gőz fölött,ez lett a töltelék,majd kivettem a formát a fagyasztóból és megtöltöttem a töltelékkel,csak annyit hagytam el ,hogy fehér csokival letudjam zárni a tölteléket,majd visszatettem a hűtőbe kb 15 percre,majd kivettem,és lezártam a töltelék tetejét a maradék fehér csokival,vissza a hűtőbe,és egy pár óra múlva kinyomkodtam a formából.
Hozzávalók:
10 dkg fehér csoki a külsö részére
5dkg fehér csoki a tölteléknek
3ek főzött kapuccino
A tejcsokis karamellás lett,ugyanúgy készült mint a fehércsokis,csak a töltelék lett más ,volt itthon vajkaramellás cukrom,8 db-ot összemorzsoltam ,adtam hozzá 1ek capuccinót(maradt az előzőből annyi),és gőz felett felolvasztottam,és ezt töltöttem a bonbonokba.
Hozzávalók:
10 dkg tejcsokoládé a külsö részhez
8db vajkaramellás cukorka
1ek kapuccino