Sajtal töltött fasírt
A mai ebéd eredeti receptjét Gondaanyunál találtam még a héten,már akkor eldöntöttem,hogy ez lesz a hétvégi ebéd,annyira gusztán nézet ki a húsi. Picit egy két dolgon módosítottam a mi ízlésünk szerint,meg egy picit több húsból csináltam.Vöröshagymát,fokhagymát nagyon apróra aprítottam, ,majd hozzáadtam a darált húshoz,sóztam,boroztam,pirospaprikáztam,hozzá adtam még 2 tojást,tejben áztatott zsemlét(jól kinyomkodva),és a tegnapról maradt gombapörköltből,még 4-5 ek gombát (a szafttól leszűrve),ezeket összegyúrtam,majd egy picit beolajozott alufóliára terítettem,sajtot reszeltem a tetejére,az alufólia segítségével feltekertem,(piskótatekercs formára)és tepsibe tettem(olajat nem tettem alá,mert az alufóliáról tapadt rá annyi amin megsült),előmelegített sütőben 160 fokon,kb 1 órán át sütöttem egy párszor meglocsoltam a kisült zsiradékkal,mikor már majdnem készen volt sűrített paradicsommal megkentem a tetejét,és kb még 8-10 percig sütöttem,nagyon guszta lett,és nagyon finom.Amíg sült a húsom,csináltam köretnek krumplipürét, a krumplit megpucoltam apró kockára vágtam(gyorsabban meg fő),sós vízben feltettem főni addig amíg teljesen megpuhult,majd leszűrtem beletettem egy tálba,hozzáadtam a teavajat,és krumplinyomóval az egészet (a vaj elolvad gyorsan, mert a krumplin még szinte forró) pépessé nyomtam,majd annyi tejet adtam még hozzá,folyamatos keverés mellett,hogy jó krémes legyen a püré.
Hozzávalók a fasírthoz ahogy Én csináltam:
1kg sertés darált hús
2 egész tojás
2 db zsömle
1 fej vöröshagyma
2gerezd fokhagyma
1 kis doboz gomba(én ahogy írtam gombapörköltből a maradékot tettem hozzá)
só,bors,pirospaprika
2 dl tej a zsömlék áztatásához
0,5 dl olaj
1 doboz sűrített paradicsom
10-15 dkg sajt
Krumplipüré:
1,5 kg krumpli
kb. 2dl tej
10 dkg teavaj
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Biztos finomra sikerült!... Én is mindig szeretek újítani, a receptjeimmel is kísérletezgetek... Aztán ha valami jobban sikerül, utána azt csinálom. :-)
VálaszTörlésIgen nagyon finom volt,az eredeti is biztos nagyon finom,de én is újítok mindig:-)
VálaszTörlésDitta!
VálaszTörlésMost próbálj meg írni nálam, én kilépek, hátha az zavar be... Persze NEM szabadna...
Finom!!!
VálaszTörlésDitta!
VálaszTörlésMegnéztem az oldaladat és csodás tortákat készítesz :-))
Gabriella:Finom bizony.
VálaszTörlésBonbon mánia:Köszönöm:-)