Házi parasztkolbász
Szilveszterre,malacságokat szoktunk készíteni :-) a parasztkolbászt már el is készítettük,lesz belőle sütni való is, a többi meg megy a füstre.
A darált húst egy húsos ládába tettük,befűszereztük,kézzel alaposan átkevertük,majd töltőbe tettük,és meleg vízben átmosott műbélbe töltöttük.Hozzávalók amennyi mennyiségből mi csináltuk:
10kg sertés darált hús
23dkg só
25dkg pirospaprika(lehet csípős is benne ki hogy szereti)
15 dkg fokhagyma (ledarálva)
őrölt kömény,bors ízlés szerint.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szeretjük!
VálaszTörlésNagyon guszta kis kolbászkák!!! Szívesen megkóstolnám, lehet bekopogok szilveszterkor hozzátok.:))
VálaszTörlésÉn is nagyokat nyeltem, amikor megláttam! Jó lesz ez után szilveszterkor koccintani! :-)
VálaszTörlésJuj ez igen, nagyon szeretem
VálaszTörlésMónika,mi is nagyon szeretjük főleg füstölve:-)
VálaszTörlésGizikém,szeretettel várunk egy kis kóstolóra,lesz még hurka,bőrös malachusi stb:-)
Margitka,jó bizony,meg lesz úsztatva a kolbász:-)
Bianka,Neked is küldünk majd egy pici kóstolót:-)