Szilveszterre,malacságokat szoktunk készíteni :-) a parasztkolbászt már el is készítettük,lesz belőle sütni való is, a többi meg megy a füstre.
A darált húst egy húsos ládába tettük,befűszereztük,kézzel alaposan átkevertük,majd töltőbe tettük,és meleg vízben átmosott műbélbe töltöttük.Hozzávalók amennyi mennyiségből mi csináltuk:
10kg sertés darált hús
23dkg só
25dkg pirospaprika(lehet csípős is benne ki hogy szereti)
15 dkg fokhagyma (ledarálva)
őrölt kömény,bors ízlés szerint.
Nagyon szeretjük!
VálaszTörlésNagyon guszta kis kolbászkák!!! Szívesen megkóstolnám, lehet bekopogok szilveszterkor hozzátok.:))
VálaszTörlésÉn is nagyokat nyeltem, amikor megláttam! Jó lesz ez után szilveszterkor koccintani! :-)
VálaszTörlésJuj ez igen, nagyon szeretem
VálaszTörlésMónika,mi is nagyon szeretjük főleg füstölve:-)
VálaszTörlésGizikém,szeretettel várunk egy kis kóstolóra,lesz még hurka,bőrös malachusi stb:-)
Margitka,jó bizony,meg lesz úsztatva a kolbász:-)
Bianka,Neked is küldünk majd egy pici kóstolót:-)