B.Ú.É.K!

Sikerekben ,egészségben gazdag új évet kívánok minden kedves olvasómnak!

Sikerekben ,egészségben gazdag új évet kívánok minden kedves olvasómnak!

Emeletes élvezet.


Ezt a süteményt nem én készítettem,hanem a férjem,csak mégis úgy gondoltam,hogy egy bejegyzést mindenképpen megérdemel a süteménye,nagyon szépre sikerült szerintem:-)
Többször elkészítettem már ezt a süteményt ,a receptet Aliz konyhájában találtam,de még bejegyzést nem készítettem róla,én az eredeti receptől eltérően  kakaós piskótát szoktam sütni az alsó rétegnek,de itt most az eredeti kekszes verzió került a sütemény aljára.
Még a sógornőm megkért,ha az energiám és az idő engedi,egy egyszerű süteményt készítsek neki a munkahelyén az évzáró bulijára,de mivel,hogy nekem más teendőim voltak:-)),így a férjemre hárult ez a feladat.
Az első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy tepsit (38x22)megszórunk száraz keksszel (ha szeleteljük így nem ragad le)és a masszánkat eldolgozzuk egyenletesen rajta,jöhet a következő réteg egy vékony sárgabarack lekvár,erre egy tejszínes túrós réteg,a túrót a cukrokkal összekeverem,majd a kemény habbá vert tejszínhabot összeforgatom a túrós krémmel,a negyedik réteg egy főzött vanília pudingos krém(az eredeti recept hideg puding krémmel készült,de én főzöttet szoktam használni),a legfelső réteg egy kemény habbá vert tejszínhab,lehetőleg olyat használjunk aminek van tartása,végül a tetejére csokoládét reszelek.
Tényleg egy nagyon könnyen elkészíthető.és egy finom sütemény,úgy szerintem valóban finomabb,ha egy vékony könnyű kakaós piskótát sütünk alá,de így is tökéletes:-)

Hozzávalók:
1 réteg:
30dkg darált keksz(1-2ek a tepsi aljába)
5dkg vaj
5dkg porcukor

2 réteg:
5-6ek sárgabaracklekvár

3 réteg:
25dkg túró
4ek porcukor
2cs vaníliás cukor
2,5 dl tejszín

4 réteg:
2cs vaníliás puding
5ek cukor
8dl tej

5 réteg:
3,5 dl tejszínhab(hulala)

Sörben sült sertés szelet



Van egy pici időm,hála az égnek nagyon jó baba a pici fiunk ,eszik alszik,nem hasfájós,reméljük így is marad!Még az ünnepek és a pici babánk érkezése előtt készítettem ezt a remek ételt,a receptet a paprika tv-n láttam  Nigel Slater-Könnyed vacsorák című műsorába,marha szeleteket sütött sörben,én a marha szeleteket felcseréltem sertés húsra,egy nagyon finom szaftos étel.
A hús szeleteket sózom borsozom,és hirtelen megsütöm fehéredésig,majd félreteszem .a hagymákat szeletekre vágom,majd a húsból engedett zsíron(ha nem enged annyi zsiradékot akkor pici olajt vagy zsírt melegítsünk hozzá) fedő alatt kb 15 percig párolom,hogy szép arany barna legyen,majd felöntöm sörrel,fűszerezem még kakukkfűvel ,mustárral,és még így is egy 2-3 percet tovább párolom,majd egy tepsibe rakom a hús szeleteket,és ráöntöm a sörös mártást,alufóliával letakarom a tepsit,és 180 fokon 35 percig tovább sütöm a sütőbe,köretnek eredetileg almaszósszal készült,de én almás rizst készítettem hozzá.

Hozzávalók:
8 szelet sertés tarja
4-5 fej hagyma
5 dl sör(ha lehet barna)
só ,bors,kakukkfű,
3-4ek mustár

Boldog Békés Karácsonyt!

Boldog Békés Karácsonyt Kívánok Minden kedves olvasómnak!


Boldog Békés Karácsonyt Kívánok Minden kedves olvasómnak!

Megérkeztem!!!



Elérkezett a várva várt nap 2011.12.19-én 06. 47 -kor megérkezett a pici fiunk Krajczár Bálint,3780 gramm súllyal és 55cm hosszal,hála az égnek minden rendben ment,a pici babánk és én is jól vagyok,és már ma haza is érkezünk,röviden ennyi a beszámoló,csak már szerettem volna veletek is megosztani,ezt a számunkra határtalan örömöt így karácsony előtt.

Csokis-mézes


Még tavaly láttam Margitkánál,hogy a mézeskalácsokat ilyen módon vonta be és díszítette,nagyon tetszett már akkor is,és elhatároztam,hogy idén kipróbálom én is.Nem is csalódtam,nagyon finom ízt adott neki a tejszínes csokis burkolat,amúgy is egy fém edényben lezárva akár hetekig is megmarad puhának,de így csokis burkolattal ,még puhább lett.Már egy pár napja el is készítettem,de meg is feledkeztem róla,és amikor nézelődtem Margitkánál akkor láttam meg,hogy idén is elkészítette,és csodaszépen megdíszítette akkor gyorsan lefotóztam én is mondván ha túl leszünk a kisbabánk érkezésén majd ha lesz időm felteszem,de mivel,hogy a  fiatalember még nem volt hajlandó megérkezni így megírtam a bejegyzést:-)
A mézes receptet már leírtam ahogy készítem,az ugyanaz volt,a csokis mázhoz  gőz fölött felolvasztottam az étcsokoládét,vajat és tejszínt ,és abba mártottam a mézeseket,rácsra tettem,és díszítésképpen apró cukor gyöngyökkel megszórtam.

Hozzávalók a csokis mázhoz:

5dkg vaj
20dkg étcsokoládé
2dl tejszín

Mézes,fűszeres aszalt cseresznyés ágyaspálinka


Másik ital amit elkészítettem szintén Egy csipet receptje (köszönöm ezt is :-) )alapján  a mézes,fűszeres,aszalt cseresznyés ,aszalt szilvás ágyaspálinka,Csipetnél aszalt meggyel készült,de a férjem kívánsága szerint,aszalt cseresznyével,és aszalt szilvával készítettük, szilva nem sok került bele,mondható,hogy 70-30 arányban,a többit az eredeti recept szerint készítettem,a gyümölcsöket beletettem egy üvegbe mézet öntöttem rá,beletettem a fűszereket,kb 2 kk egész szegfűszeget,2db fahéj rudat,3-4 csillagánizst,és az egészet felöntöttem vegyes 50 fokos házi pálinkával,majd betettem a hűtőben és 6 napig érleltem benne a fűszereket,közben napjában sokszor összerázogattam,hogy a méz hagy olvadjon,és a fűszerek is könnyebben oldódjanak,majd kiszedtem a fűszereket,és a kész ágyas pálinkát visszatettem a hűtőbe,karácsonyig még hagy érlelődjön,de a férjem már megkóstolta ,és azt mondta,hogy kiválóra sikerült!:-)Konkrét arányokat nem tudok leírni,csak amit én beletettem,mint ahogy Csipet is írta mindenki saját szája íze szerint készítse el,még nem késő karácsonyig összeérik,és egy remek ünnepi ágyas pálinkát kapuk :-) .

Kávélikőr


Még októberben találtam ezt a remek ,meg még egy jó pár finom likőr receptjét Egy csipetnél,(köszönöm a remek recepteket :-) )már akkor ki is választottam ,és vártam az elkészítését,múlt héten el is készítettem,jó még kóstolni nekem nem igazán lehet,de egy pár hét múlva már egy két kortyocskát meg lehet belőle engedni,na meg akkor lesz az igazi:-)De az illata az állaga,nagyon szép,és finom.Az elkészítése teljesen úgy történt mint Egy csipetnél,azért mégis leírom a receptet.
A vizet az őrölt kávéval feltettem főzni,amikor felforrt átkevertem kanállal,majd ezt még elismételtem kétszer,forralni keverni,majd levenni a tűzről ,közben egy másik edényben cukor szirupot készítek.A vizet 1,5 dl-t cukorral és vanília eszenciával (az eredeti receptben vanília rúddal van,de elfelejtettem venni,és amikor már neki láttam késő volt :-) )elkezdem melegíteni,majd amikor összeforrt ,közepes lángon,még kb 10-12 percig főztem jó sűrű szirupot kaptam,majd a zaccos kávéval összekevertem,majd amikor meghűlt hozzá öntöttem a vodkát és egy befőttes üvegbe tettem,és hagytam 2 napig,közben napjában többször átrázogattam.Két nap múlva,egy sűrű szövésű ruhán átszűrtem,és mehetett a hűtőbe,mint mondtam nagyon jó illata volt,de rá egy két napra már még jobban összeértek az illatok,szóval hagy érlelődjön,és majd karácsony tájékán,talán már meg is kóstolhatom:-)

Hozzávalók:
10dkg őrölt kávé
2dl víz

1,5 dl víz 40 dkg cukor
1 rúd vanília(nekem nem volt ezért 2ek vanília eszencia)

4dl vodka

Bejgli




Közeleg a karácsony készülődünk a receptekkel,a menüsorral,hát nálunk nem tudom,hogy hogy lesz a menü sor,mert lehet,hogy éppen a kórházban töltjük a karácsonyt,ha a fiatalember nem hajlandó időben érkezni,de azért legyünk optimisták,karácsonyt már itthon ünnepeljük,a csöppségünkkel kibővülve:-)
Na de,hogy kicsit előre haladjunk,ma elkészítettük a férjemmel az életünk első bejglijét.A napokban kértem el anyukám receptjét,nagyon finom bejglit szokott készíteni minden karácsonyra,de szerettük volna már mis is megtanulni az elkészítését,tegnap aztán megláttam Gizánál az Ő bejglijét,nagyon tetszett az elkészítési módja is ,a recept között nincs is nagy különbség inkább az elkészítés módja más,és gyorsan elhatároztam,hogy a kettőt összegyúrva készítem el az első bejglinket.
A lisztet,a zsírt meg a vajat kimértem,és betettem a fagyasztóba kb fél órára.Közben elkészítettem a tojássárgáját cukorral tejjel összekevertem majd belemorzsoltam az élesztőt.Kivettem a fagyasztóból a lisztet,zsírt és a vajat, egy tálba bele öntöttem a lisztet,hozzá a cukrot,vaníliás cukrot ,egy csipetnyi sót,bele reszelem a citromhéját ,és hozzá daraboltam a zsiradékokat is,majd az egészet összemorzsoltam,majd az elkészített élesztős masszával összegyúrtam.Anyukám receptje szerint is négyfelé lehet osztani a tésztát,de Ő 3 felé szokta,egy,diós,egy mákos egy kakaóst szokott készíteni egy adagból,most én mégis 4 egyenlő részre mértem szét,így kaptam 4 db 30 dkg-os tésztát,rátettem egy tányérra,és betettem a hűtőbe kb 40-50 percre.
Közben elkészítettem a diós,és mákos töltetéket.
A diót (vagy a mákot ugyanúgy készül mind a kettő),a cukrot, vaníliás cukrot,a citrom reszelt héját,és a mazsolát egy edénybe összekeverem,majd annyi vizet adok hozzá,hogy jó sűrű masszát kapjak,majd az egészet felfőzőm,majd visszahűtöm,és ezzel töltöm meg a bejgliket.
A tésztát kinyújtottam kb 25x30 cm-es téglalapra,majd a visszahűtött töltelékeket ketté osztottam,és azzal töltöttem meg a kinyújtott tésztát,kettő dióst,kettő mákost, minden oldalon  elhagytam kb 1-1 cm-t  a töltetékkel,felhajtottam az oldalain a tésztát a töltelékre ,majd jó szorosan elkezdtem feltekerni, (nagyon jó kis film van a Gizánál róla)kézzel még megigazgattam,majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tettem a rudakat.Felvertem egy tojást,ezzel megkentem a bejglit,majd félre tettem hogy megszáradjon a tojás rajta(kitettem az ablakba),ez kb fél óra volt,majd,egy tojásfehérjével ismét megkentem megint hagytam kb fél órát száradni,mielőtt betettem volna a sütőbe megszurkáltam villával,hogy a gőz eltudjon párologni belőle majd 160 fokra előmelegítettem a sütőt,és légkeverésen 25 percig sütöttem(25 perc után feltekertem még 180 fokra a sütőt és 5 percig még sütöttem akkor repedt szét egy picit 2 rúd bejgli,lehet,hogy nem kellett volna feltekerni,hanem még 160 fokon 5 percig sütni ).Amikor megsült hagytam a tepsiben kihűlni,majd nem bírtam ki és megvágtam:-),nem azért,hogy mi sütöttük,de nagyon finom lett:-)

Hozzávalók 4db 30dkg-os tésztához:

70dkg liszt
9dkg cukor
2cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
15dkg vaj
10dkg zsír
2 tojás sárgája
csipet só
1dl tej
2dkg élesztő
1 tojás és egy fehérje a kenegetéshez

A diós töltelékhez:

25dkg darált dió
15dkg cukor
2cs vaníliás cukor
5dkg mazsola
1,5-2 dl víz
1 citrom reszelt héja

A mákos töltelékhez:

20dkg mák
15dkg cukor
2cs vaníliás cukor
5dkg mazsola
1,5-2 dl víz
1 citrom reszelt héja

Áfonyalekváros-marcipános csokilevél


Áfonyalekváros-marcipános csokilevél.Elérkeztünk a pici babánk érkezésének az utolsó heteihez,így tortákat már nem igen szeretnék készíteni(meg már nem is igazán bírok :-) ),így több időm marad nézelődni a blogokon,mostanában,annyi sok finomságokat készítettetek,de most olyan bonbonos kívánós lettem:-),van bőven választék a sok csodaszép finomságból,találtam is kedvemre valót Erinaceánál, Áfonyazselés marcipános tallér
.Megnéztem mit találok itthon a hozzávalóiból,hát fehér csokim nem volt,áfonyapürém nem volt,zselatinlapom nem volt:-),így maradt ami volt,áfonyalekvárom,marcipánom,és egy nem túl jó minőségű tejcsokoládé:-).
Van bonbon formám,de inkább valami más formát szerettem volna,így eset a választás ezekre a levelekre 6 db-os szilikon forma,így ezeket használtam a bonbonokhoz.A csokoládét megolvasztottam a mikróba,kikentem vele a formát,hogy ne látszódjon sehol sem a forma,majd betettem a fagyasztóba kb 5 percig,hogy visszadermedjen a csokoládé,majd kivettem a fagyasztóból, kiskanállal tettem bele lekvárt,úgy hogy egy picit elhagytam a szélétől ,hogy majd a csokoládé körbe tudja burkolni a tölteléket,ahogy Erinacea írta ,majd a vékonyra nyújtott marcipánból szaggattam ki akkora részt,hogy a lekvárt eltakarja,és végül csokoládéval lefedtem az egészet,pár percre betettem a hűtőbe,majd könnyedén kinyomtam a formából, nagyon finom  gyorsan el is fogyott,köszönöm a receptet Erinacea!:-)
Hozzávalók ahogy én készítettem:

10dkg tejcsoki
kb 3kk áfonyalekvár
kb 3dkg marcipán massza

Barna-fehér torta



Egy 55 éves úriember születésnapjára készült ez a barna-fehér torta,semmi támpontot nem adtak a tortával kapcsolatba,csak annyit,hogy a felirat erősen látszódjon  a tortán,mert az ünnepelt nem túl jól lát:-),a feliratot megrajzoltam egy papírra,kivágtam belőle,és ezt használtam sablonnak.A feliratot és a mintát festékszóróval fújtam a torára,a torta vaníliás piskóta,csoki krémmel töltve,fondant-tal díszítve.

Szív torta 50. születésnapra



Még hétvégén készült ez a torta 50. születésnapra,vaníliás piskótát sütöttem,tejszínes túrókrémmel töltve,fondant-tal díszítve.

Pókember torta


Még a hétvégén készítettem ezt a pókemberes tortát egy kisfiú születésnapjára,itt a torta linkje az volt a kérés,hogy ehhez hasonlót készítsek.A figura az jó nagy lett 23-24 cm,az oldalán meg a várost kivágtam papírból,és úgy fújtam rá,Mártinál láttam mostanában így készíteni és nagyon tetszett , jobban mintha ragasztottam volna az épületeket.A torta kakaós piskóta ,csokis meggyes krémmel töltve és fondant-tal díszítve.

Falevél torta



Ez a torta is a hétvégi esküvőre készült,az volt a kérés,hogy valami őszi torta legyen,így esett a választás erre a falevél tortára,megpróbáltuk őszi színekbe öltöztetni a tortát.Vaníliás piskóta,joghurtos erdei gyümölcsös krém került bele a díszítés fondant-tal készült.

Férfi bőrtáska torta




Esküvőre készült ez a torta, az ifjú pár bőrdíszművesek és az volt a kérés,hogy egy férfi bőr táskát készítsünk nekik torta formájában,kakaós piskóta a belsejében csoki krém került a díszítés fondantból készült.

Márton napi liba torta


Hétvégén volt nálunk Márton napi bál oda készült ez a torta,vaníliás piskótát sütöttem,a belsejébe csoki krém került,a díszítés fondantból készült.

Facebook torta



Kisfiúnak a születésnapjára készült ez a torta az volt a kérés,hogy egy like jel legyen rajta:-). Vaníliás piskótát sütöttem,a belsejében tejszínes vaníliás krém került a burkolat fondantból készült.

Esküvői torta





Volt kolléganőmnek az esküvőjére  készítettem ezt a tortát,ezúton is sok boldogságot nekik:-).Az volt a kérés,hogy legyen a tortán zöld szín,és a menyasszony a ruhájára adidas jel legyen ráfestve,a vőlegény ruhája,meg valami számítógépes dologhoz kapcsolódjon,így került a menyasszony ruhájára a három csík,meg az adidas jel,a vőlegény zakójára meg billentyűzetet próbáltam ráfesteni:-)

Mesefigurás gyerek torta


Kisfiúnak az 1 éves születésnapjára készült ez a torta,az volt a kérés,hogy,ezek a mesefigurák kerüljenek a tortára,vaníliás piskótát sütöttem ,a belsejében tejszínes túrókrém ,és csoki krém került,a díszítés fondant-tal készült.

Cékla savanyúság


Most nem tortával,vagy süteménnyel érkeztem,hanem egy nagyon finom savanyúság recepttel.A múlt héten kiszedtük a földből a céklát egy részét letettük a pincébe céklás ételekhez,a többi részéből savanyúságot készítettünk ,nagy örömünkre lett is belőle 11 üveggel :-)
A recept amit leírok egy rokonunktól való,évek óta ez a recept alapján készítik a céklát és nagyon bevált,gyorsan ,és könnyen elkészíthető ,és nagyon finom.
A céklát egészbe megfőzöm,majd ha készen van hideg vízben teszem így könnyedén lejön a héja,és a kívánt vastagságra felszeletelem,tisztára mosott lecsöpögtetett üvegbe rakom,majd a tetejére 1 teáskanálnyi reszelt tormát teszek.Elkészítem a levet amivel majd felöntöm a céklát: hideg vízben ,beleteszem a sót,cukrot,ecetet,és a szalicilt,és addig kevergetem amíg teljesen felolvad benne minden,majd ezzel a lével felöntöm a céklát,hogy ellepje az egészet,a tetejére egy késhegynyi őrölt köményt szórok,lezárom az üveget és mehet a hűvös spejzba,egyből fogyasztható,de ha egy pár napot érik akkor azért sokkal finomabb:-)
Hozzávalók :

1liter  hideg víz
1,5dl 10% ecet
1ek só
6ek cukor
egy csapott kávés kanál szalicil
reszelt torma
üvegenként egy késhegynyi őrölt kömény.

Charlotte torta szedres moussel




Egy picit lazább hétvégénk volt,így elkészítettem a régen szeretett volna Charlotte tortát,vegyes gyümölcsös lekváros piskótával,szedres moussel krémmel,és egy pici csokis tejszínes krémmel.
Elkészítem a piskóta tekercset(recept itt) kb 1 cm-es szeletekre felvágom,és ezzel kibélelek egy akkora tálat ,hogy a piskóta elterítse az aljától a tetejéig,készítek még egy adag piskótát,ezt elosztom egy 26,cm-es és 20-as tortakarikába,vagy megsütöm szögletesben és kivágom belőle,ez lesz a tortánk közepe,és az alja.Ezután elkészítettem a szedres mousse krémet.
A kiolvadt gyümölcsöt(fagyasztottat használtam),a cukorral,vaníliás cukorral,zselatinnal, és a vízzel,összemelegítem,egészen addig amíg minden felolvad,majd félre teszem hűlni.Ezalatt a tejszínt kemény habbá verem,majd a szedres krémet beleforgatom.,és ezzel töltöm a tortát,egészen addig amíg a kisebbik piskótával letudom takarni a krémet,majd tovább töltöm a tortát,végül kb 2cm tejszínes csokis krémmel lezárom a tetejét(elhagyható,de nagyon finom vele,de ha elhagyjuk akkor kb 1,5dl-rel több tejszínt verjünk fel a krémhez),és ráteszem a másik piskótalapot,mehet a hűtőbe egy éjszakára,majd másnap egy tálcára kiborítjuk(nem kell megijedni könnyen kijön),én még egy picit megdíszítettem tejszínhabbal(a tigris csíkosból maradt:-)  A csoki krémhez,egy adag főzött csoki krémet készítettem ennek a felét elkevertem kb 1 dl felvert tejszínben,ezt használtam a tortához.
Nagyon finom lett :-)
Hozzávalók a szedres mousse krémhez:

30dkg szeder
15dkg cukor
1cs vaníliás cukor
2ek zselatin
1dl víz
5dl tejszínhab

A tejszínes csoki krémhez:

fél adag csoki krém
1dl tejszínhab

Tigriscsíkos szám torta


Barátaink kisfia ma 2 éves,neki készült ez a tigriscsíkos szám torta,tigrist tortát szerettünk volna neki készíteni,(mert kedvence a Micimackóból a Tigris :-)  )de barátnőmmel megbeszéltük,hogy inkább legyen szám torta tigriscsíkokkal,mert a tigrist szerinte nem engedné felvágni:-)
Vaníliás piskóta,csokis,és vaníliás pudingos krém került bele,a borítás tejszínhabbal készült.

Kék rózsás torta



Születésnapra készült ez a torta ,az volt a kérés,hogy kék rózsák kerüljenek a tortára.Vaníliás piskóta,főzött vanília krém a belsejében,a díszítés fondant-tal készült

Fehér torta esküvőre


Esküvőre készült ez a torta,kakaós piskóta főzött csoki krém a belsejébe, a díszítés fonbdant-tal készült.

xbox360 torta



Kisfiúnak a születésnapjára készült ez a torta,kakaós piskóta,főzött csoki krém került a belsejében ,picit a fondant -tal megkínlódtam mert a fondant nem  megfelelően  működni nem tudom miért,de kicsit repedt így nem lettem maradéktalanul elégedett a díszítéssel:-).

Focicipő torta



Keresztfiunknak a 12. születésnapjára készült ez a focicipő,nagy futballista és még nagyobb szeretne lenni,hátha ezzel a cipővel hozzá segítjük :-))A csapatának a színe kék-sárga azért lett a foci csuka is ilyen színű,kakaós piskóta,és főzött csoki krém került bele,mert nem szeret más ízű tortát,azt is csak fondant nélkül :-)

Rózsás szív torta


Születésnapra készült ez a torta,az volt a kérés,hogy szív alakú legyen,és több színű rózsával legyen díszítve.Vaníliás piskóta a belsejében joghurtos tejszínes krém került,a díszítés fondant-tal készült.

Zöld-fehér torta


Egy fiatalember születésnapjára készült ez a torta,cukorbeteg lévén,úgy kellett elkészíteni,hogy lehetőleg ne nagyon legyen benne cukor .A piskótában,glukonont  használtam a cukor helyett,a belsejében orosz krém került,itt meg cukormentes hulalát használtam,szintúgy a díszítéshez is.Nagy Fradi szurkoló az ünnepelt azért lett zöld fehér a torta.

Tiramisu torta


Sógornőm,sógornőjének a születésnapjára készült ez a tiramisu torta. Alulra sütöttem egy kávés piskótát,ugyanúgy készítettem mint a vaníliás piskótát,csak a vaníliakivonat.és a vaníliás cukor kimaradt belőle,és kb 1 dl főzött kávét öntöttem a tésztához az,oldalához sima babapiskótát használtam,a krémet,meg Kiskukta receptje alapján készítettem,amit,ezúton is köszönök.
A tojás sárgáját,a vaníliás cukrot,a porcukrot,gőz fölött jól besűrűsítem.A zselatint tejben gőz fölött feloldom,majd a tojásfehérjét,pici citromlével,kemény habbá verem.A sárga krémet,a feloldott zselatint,a mascarpone krémet,és rumaromát,összekeverem,majd a kemény habot óvatosan beleforgatom,és ezzel,megkenem a tortát,majd,jött egy réteg rumos kávéban áztatott piskóta,megint egy sor krém,kávés piskóta,és krém,végül a tetejére cukrozatlan keserű kakaópor.
Hozzávalók a krémhez:

50 dkg mascarpone krém
4tojás
2cs vaníliás cukor
4ek porcukor
1dl tej
1,5 ek zselatin
2ek rumaroma
1kk citromlé

kb:50db babapiskóta
2dl kávé+1dl tej+3ek rum aroma a piskóta áztatásához.
keserű kakaó a tetejére.

Bulis torta



Egy fiatal lány meglepetés partijára készíttették a barátai,az volt a kérés,hogy jó színes legyen,olyan bulizós torta:-),a belsejében fekete erdő krém került,kakaós piskóta ,a díszítés fondant-tal készült, annyi csillag került a tortára ahány éves volt az ünnepelt.

Születésnapi torta


Egy bácsikának a 88.születésnapjára készült,vaníliás piskóta,főzött csoki krém, a díszítés fondant-tal készült

Playboy nyuszis torta

Születésnapra készült ez a torta,vaníliás piskóta,a belsejében orosz krém,a díszítés fondant-tal készült,a gyöngyök ehető cukorgyöngyök.

Eperke torta



Egy pici lány 3-ik születésnapjára készült ez a torta,kedvenc mesefigurája Eperke.Vaníliás piskóta ,a belsejében pudingos puncs krém került, a díszítés fondan-tal készült.

Kőműves torta



Kőművesnek a születésnapjára készült ez a torta,kakaós piskóta,főzött csoki krém került a belsejébe a díszítés fondant-tal készült.

Szám torta házassági évfordulóra


45-ik házassági évfordulóra készült ez a torta,vaníliás piskóta ,a belsejében citromos joghurtos tejszínes krém került,ugyan úgy készült ahogy itt,csak az erdei gyümölcsös joghurt helyett citromos joghurt került bele,a díszítés,fondant-tal,és tejszínnel készült.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: