Mézes,fűszeres aszalt cseresznyés ágyaspálinka
Másik ital amit elkészítettem szintén Egy csipet receptje (köszönöm ezt is :-) )alapján a mézes,fűszeres,aszalt cseresznyés ,aszalt szilvás ágyaspálinka,Csipetnél aszalt meggyel készült,de a férjem kívánsága szerint,aszalt cseresznyével,és aszalt szilvával készítettük, szilva nem sok került bele,mondható,hogy 70-30 arányban,a többit az eredeti recept szerint készítettem,a gyümölcsöket beletettem egy üvegbe mézet öntöttem rá,beletettem a fűszereket,kb 2 kk egész szegfűszeget,2db fahéj rudat,3-4 csillagánizst,és az egészet felöntöttem vegyes 50 fokos házi pálinkával,majd betettem a hűtőben és 6 napig érleltem benne a fűszereket,közben napjában sokszor összerázogattam,hogy a méz hagy olvadjon,és a fűszerek is könnyebben oldódjanak,majd kiszedtem a fűszereket,és a kész ágyas pálinkát visszatettem a hűtőbe,karácsonyig még hagy érlelődjön,de a férjem már megkóstolta ,és azt mondta,hogy kiválóra sikerült!:-)Konkrét arányokat nem tudok leírni,csak amit én beletettem,mint ahogy Csipet is írta mindenki saját szája íze szerint készítse el,még nem késő karácsonyig összeérik,és egy remek ünnepi ágyas pálinkát kapuk :-) .
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hát igazán nincs mit, jól belehúztál az italkészítésbe! Remélem, minden ízleni fog! :)
VálaszTörlésNálunk ilyenkor veszélyesek a házi likőrök, ugyanis szeretünk időnként rájárni, hogy teszteljük, mennyit alakult az íze az elmúlt 48-24-12... órában. ;DDD
Bizony ütős! A másikat is megnéztem, nem is tudnék választani. :)
VálaszTörlésBizony finom lehet:)
VálaszTörlésEgycsipet,el is hiszem :-))nálunk is így lenne szerintem ha nem kellene készenlétben állni:-)
VálaszTörlésPetra,mind a kettő nagyon fincsi:-)
Kati,finom ám érdemes elkészíteni:-)
Valami ehhez hasonló készült nálunk is, épp most tettem fel.Nagyon szép színe van!:-)
VálaszTörlésKöszi Nellike,megyek meg kuksizom:-)
VálaszTörlés