Házi parasztkolbász



Szilveszterre,malacságokat szoktunk készíteni :-) a parasztkolbászt már el is készítettük,lesz belőle sütni való is, a többi meg megy a füstre.
A darált húst egy húsos ládába tettük,befűszereztük,kézzel alaposan átkevertük,majd  töltőbe tettük,és meleg vízben átmosott műbélbe töltöttük.Hozzávalók amennyi mennyiségből mi csináltuk:

10kg sertés darált hús
23dkg só
25dkg pirospaprika(lehet csípős is benne ki hogy szereti)
15 dkg fokhagyma (ledarálva)
őrölt kömény,bors ízlés szerint.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta kis kolbászkák!!! Szívesen megkóstolnám, lehet bekopogok szilveszterkor hozzátok.:))

    VálaszTörlés
  2. Én is nagyokat nyeltem, amikor megláttam! Jó lesz ez után szilveszterkor koccintani! :-)

    VálaszTörlés
  3. Mónika,mi is nagyon szeretjük főleg füstölve:-)

    Gizikém,szeretettel várunk egy kis kóstolóra,lesz még hurka,bőrös malachusi stb:-)

    Margitka,jó bizony,meg lesz úsztatva a kolbász:-)

    Bianka,Neked is küldünk majd egy pici kóstolót:-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: