Tejszínes erdei gyümülcsös torta 5.
Egy kisfiú,születésnapjára készült ez a torta,vaníliás piskóta,a belsejében tejszínes erdei gyümölcsös krém,tejszínhabbal és eperrel díszítve.A recept szerepel már régebbi bejegyzésemben ,de Nellike kérésére begépelem még egyszer.A szoba hőmérsékletű vajjal,a cukrot,és a vaníliás cukrot fehéredésig keverem,majd hozzáadom a tojásokat ,nem kell szétválasztani,majd ezzel is alaposan összekeverem,a lisztet a sütőporral szárazon összekeverem,majd folyamatos keverés mellett beleöntöm a vajas masszában,közben a tejet is hozzáöntöm,és a vanília kivonatot is,majd az egészet mixerrel jól összekeverem,sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm jelen esetben 20x30 cm,majd előmelegített sütőben 150 fokon 55-60 percig sütöm(tűpróbát azért csináljunk).
A tejszínes vaníliás krém.A tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverem,majd hozzászitálom a lisztet,és addig keverem amíg csomómentes nem lesz.Közben a tejet a vaníliakivonattal felforralom,majd hozzáöntöm a tojásos masszát és az egészet addig főzöm amíg jól besűrűsödik,majd hűtőfolyadékba teszem.A tejszínhabot a vaníliakivonattal,és a cukorral,kemény habbá verem,majd a kihűlt vaníliás krémmel összeforgatom,és beteszem a hűtőbe kb,1-2 órára.Majd felvágom a tortát 3 egyenlő részre,és megkenem a krémmel
,a réteget megterítem erdei gyümölccsel ,rá egy lap krém,gyümölcs és megint egy lap majd beteszem a hűtőbe egy éjszakára,vagy egy pár órára,hogy,a krém megszikkadjon a tortába.Majd ezután következik a külső díszítés ,ami kemény habbá vert tejszínhabbal történik.
Hozzávalók a piskótához:
30dkg margarin
6 tojás
38dkg cukor
40dkg liszt
1cs sütőpor
1cs vaníliás cukor
1ek vaníliakivonat
1,25dl tej
A Vaníliás krém:
5 tojás sárgája
15dkg cukor
5dkg liszt
5dl tej
1ek vanília kivonat
2,5dl tejszínhab(én hulalát használtam) +1tk vaníliakivonat 5dkg cukor.
30dkg fagyasztott erdei gyümölcs.
A külső díszítés:5-6 dl tejszínhab
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szép lett nagyon!A receptjét nem írnád be Dittus?:-)
VálaszTörlésGyönyörű!!!
VálaszTörlésÉn is kíváncsi lennék a receptre, hátha egyszerűbb díszítéssel megtudnám alkotni.:))
A tegnapi oldalasod után ebből is lecsúsztatnák egy szeletkét.:)
Nellike,köszönöm aranyos vagy:-)már teljesítettem is a kérésedet:-)
VálaszTörlésGizus,köszönöm Te is nagyon aranyos vagy,leírtam a receptet,készítsd el nem bánod meg, nagyon finom könnyű a krém:-)
Köszönöm Dittus!:-)Ezek annyira finom nyári sütik!Én még mindig ámulok, hogy a kislányod mellett milyen csodákat sütsz!:-)
VálaszTörlésÓ, ez gyönyörű lett!
VálaszTörlésTejszín és gyümölcs, a legjobb kombináció!
VálaszTörlésImádom! Annyira guszta, tejszín és gyümölcs, tökéletes páros :)))
VálaszTörlésNagyon szép!
VálaszTörlésTe engem el akarsz csábítani ezzel a sok fincsi tortával :))) Pedig nem vagyok nagy krémes süti faló, de az ilyen gyümölcsös sütik a gyengéim :)))
VálaszTörlésNagyon szép lett.
VálaszTörlésMeseszép lett, nagyon elegáns!
VálaszTörlésGyönyörű , de hát ezt már megszoktuk tőlled! Köszi a receptet is!
VálaszTörlésDittusom csodaszép lett a torta, egy meglepim is van a számodra ,nézz be hozzám kérlek,puszi:)
VálaszTörlésMesés! Pont a kedvemre való! Epres, tejszínhabos...
VálaszTörlésYamy! Yamyyyy!
Ez már megint gyönyörűséges, és nemcsak a szemnek, a szájnak is az lehetett :)
VálaszTörlésNellike,igen könnyű,és nagyon finom,azért sokat segít a férjem is ám,azért így könnyebb,na meg amikor alszik a kicsi lány:-)
VálaszTörlésSzemirámisz,köszönöm szépen:-)
Anazar,ezzel én is így vagyok:-)
Ami,Köszi szépen,nem vagy egyedül:-)
Belly,köszönöm szépen:-)
Panna,akkor most mi lesz a tisztítókúrával?:-)
Kati köszönöm:-)
Erinacea,köszönöm szépen:-)
Angi,köszönöm aranyos vagy,a receptet meg nagyon szívesen:-)
Barátnőm,köszönöm szépen a meglepit is,aranyos vagy:-)
Juci,köszönöm,tessék törjél egy darabot:-)
Marika,köszönöm,hát finom az biztos,csak ajánlani tudom!:-)
Látom Ditta már megkaptad a díjat, de azért fogadd tőlem is !
VálaszTörlésAngi nagyon szépen köszönöm,megtisztelő!:-)
VálaszTörlés