Isler
A másik nagy kedvencünk az isler,amikor linzert sütök,ki nem maradhatna,és én gyakorlatilag ugyan azt a tésztát használom az islerhez mint a linzerhez,tudom,hogy sokan diós tésztát használnak,és más is az íze ,én is szoktam,de nagyon ritkán inkább a linzer tésztát használom ,szóval ugyan úgy készítem mint a linzert,csak a belsejébe vegyes gyümölcs ízt szoktam kenni,amikor már kihűlt a sütemény karikák,hagyom egy pár órát,vagy akár egy éjszakát is pihenni az összeragasztott süteményeket,majd gőz fölött csokoládét olvasztok ,teszek hozzá egy pici olajat,majd a felolvadt csokoládéban mártogatom a süteményeket,majd egy rácsra teszem,amíg megköt a csokoládé.
Hozzávalók,a belsejébe:
1 üveg vegyes íz
A bevonáshoz:
20 dkg csokoládé
3-4 ek olaj
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Én mogyoróval is szoktam, nem csak dióval. Guszta lett, a linzerjeid is nagyon szépek, megyek is ebédelni... :))
VálaszTörlésOh itt az isler is!Most már biztos, hogy sütök húsvétra!:-)
VálaszTörlésAnyukám régebben nagyon sokszor sütött Islert, nagyon szerettük, mostanában nem sütött, nem tudom miért.
VálaszTörlésDe jó, h megláttam ezt most itt nálad, kedvet is kaptam hozzá!
VálaszTörlésNagyon guszta lett, nyami :)
Egycsipet,köszönöm aranyos vagy:-),én még mogyoróval nem próbáltam,de most hogy írtad nagyon finom lehet,na majd kipróbálom valamikor:-)
VálaszTörlésNelli,na tessék,örülök ha kedvet csináltam hozzá:-)
Kati,hát én sem tudom megmondani:-),de miért nem sütsz Te,olyan ügyes vagy minden finomságot tudsz készíteni,nem hiszem hogy az isler kifogna rajtad!:-)
Adél,köszönöm,már küldök is belőle egy párat:-)
Én dióval is szeretem, de a lényeg a tetején a csoki! :-)
VálaszTörlésMargitka,tudom sokan készítik dióval,de így egyszerűbb,ha már úgy is készítek linzert is:-)
VálaszTörlés