▼
Grízes krémes
Egyik kedvenc süteményem a grízes krémes, a krém receptje anyukámtól való.A krém: A tejben a grízt sűrű pépé főzöm,hűtőfolyadékba teszem ,a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral,meg a tojással,kihabosítom,és a kihűlt grízzel összekeverem,és ezzel töltöm a lapokat.Ugyanaz a lapokat használom,mint a krémeshez,és a sütemény megkenésének a menete is ugyanaz mint a krémesé,a tetejére meg csokimázt készítettem.Csokimáz: a vaj kivételével az egészet megfőzzük,majd,ha picit meghűlt a vajat elkeverjük benne(nem kell hagyni teljesen kihűlni,mert a vaj könnyeben elolvad).
Nem késő még elkészíteni húsvétra:-)
A grízes krém hozzávalói:
5ek gríz
5 dl tej
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 tojás
Csokimáz:
3ek víz
6ek cukor
3ek kakaó
1ek rum
10 dkg vaj(jó margarinnal is,de vajjal finomabb)
Remek recept!
VálaszTörlésNagyon jól hangzik és jól is néz ki!
VálaszTörlésNálunk ez az egyik fő ünnepi sütemény - most mondjuk pont kihagyom. :))))
VálaszTörlésGuszta lett! Kellemes húsvétot!
Anazar,gyorsan megvan,és nagyon finom!:-)
VálaszTörlésEgy pici,köszönöm!:-)
Egy csipet,Köszönöm,és Nektek is boldog húsvétot!:-)
Mi is imádjuk!
VálaszTörlésVicuska mis is legyen az mézesként vagy így:)
VálaszTörlés