Fűszeres-gyömbéres sült hal-almás rizzsel
Még két ünnep között láttam Vikinél,gyömbéres halat almás rizzsel,nagyon megtetszett a recept,habár eléggé eltérően készítettem,de a fő recept, Tőle ered,köszi Viki:-).
A halakt megmostam,felszeleteltem,lecsöpögtettem,megsóztam,beszórtam őrölt gyömbérrel,és forró vajon megsütöttem,a hal másik felét,meg halfűszerkeverékkel,megszórtam,és azt is szintén forró olajon megsütöttem.
Fazékban feltettem vizet,beletettem 2 db húsleves kockát,és amikor összeforrt,beletettem a riszt,és megfőztem,amikor megfőtt lecsöpögtettem,hozzá adtam egy pici vajat,és összekevertem a rizzsel.
Az almát megpucoltam felkockáztam,és kevés vízzel,egy pici cukorral,fedő alatt puhára főztem,lecsöpögtettem,és hozzá kevertem a rizshez.
Nagyon finom és így ünnepek után egy könnyű étel.
Hozzávalók:
1kg hal ( pangasius )
halfűszerkeverék
gyömbér
só
víz
1 egész alma
1tk cukor(az alma főzéséhez)
2db húsleves kocka
30 dkg rizs
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta kombináció.
VálaszTörlésGuszta nagyon! :)
VálaszTörlésCsaládi tűzhely,köszönöm.
VálaszTörlésMary,köszönöm.