Sajtal töltött fasírt


A mai ebéd  eredeti receptjét Gondaanyunál találtam még a héten,már akkor eldöntöttem,hogy ez lesz a hétvégi ebéd,annyira gusztán nézet ki a húsi. Picit egy két dolgon módosítottam a mi ízlésünk szerint,meg egy picit több húsból csináltam.Vöröshagymát,fokhagymát nagyon apróra aprítottam,  ,majd hozzáadtam  a darált húshoz,sóztam,boroztam,pirospaprikáztam,hozzá adtam még 2 tojást,tejben áztatott zsemlét(jól kinyomkodva),és a tegnapról maradt gombapörköltből,még 4-5 ek gombát (a szafttól leszűrve),ezeket összegyúrtam,majd egy  picit beolajozott alufóliára terítettem,sajtot reszeltem a tetejére,az alufólia segítségével feltekertem,(piskótatekercs formára)és tepsibe tettem(olajat nem tettem alá,mert az alufóliáról tapadt rá annyi amin megsült),előmelegített sütőben 160 fokon,kb 1 órán át sütöttem egy párszor meglocsoltam a kisült zsiradékkal,mikor már majdnem készen volt sűrített paradicsommal megkentem a tetejét,és kb még 8-10 percig sütöttem,nagyon guszta lett,és nagyon finom.Amíg sült a húsom,csináltam köretnek krumplipürét, a krumplit megpucoltam apró kockára vágtam(gyorsabban meg fő),sós vízben feltettem főni addig amíg teljesen megpuhult,majd leszűrtem beletettem egy tálba,hozzáadtam a teavajat,és krumplinyomóval az egészet (a vaj elolvad gyorsan, mert a krumplin még szinte forró) pépessé nyomtam,majd annyi tejet adtam még hozzá,folyamatos keverés mellett,hogy jó krémes legyen a püré.
Hozzávalók a fasírthoz ahogy Én csináltam:

1kg sertés darált hús
2 egész tojás
2 db zsömle
1 fej vöröshagyma
2gerezd fokhagyma
1 kis doboz gomba(én ahogy írtam gombapörköltből a maradékot tettem hozzá)
só,bors,pirospaprika
2 dl tej a zsömlék áztatásához
0,5 dl olaj
1 doboz sűrített paradicsom
10-15 dkg sajt

Krumplipüré:

1,5 kg krumpli
kb. 2dl tej
10 dkg teavaj

6 megjegyzés:

  1. Biztos finomra sikerült!... Én is mindig szeretek újítani, a receptjeimmel is kísérletezgetek... Aztán ha valami jobban sikerül, utána azt csinálom. :-)

    VálaszTörlés
  2. Igen nagyon finom volt,az eredeti is biztos nagyon finom,de én is újítok mindig:-)

    VálaszTörlés
  3. Ditta!
    Most próbálj meg írni nálam, én kilépek, hátha az zavar be... Persze NEM szabadna...

    VálaszTörlés
  4. Ditta!
    Megnéztem az oldaladat és csodás tortákat készítesz :-))

    VálaszTörlés
  5. Gabriella:Finom bizony.

    Bonbon mánia:Köszönöm:-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: