Tejszínes-erdeigyümölcsös torta



Ezt a tejszínes tortát szintén ünnepi tortának szántam,meg még soha nem is csináltam,ilyen tejszínes tortát,szerettem volna már régen kipróbálni,(sajnos a képet este csináltam,úgyhogy nem sok látszódik,de majd ha nem felejtem el holnap nappali fénynél készítek róla képet).
Sütöttem 2 db 20 cm-es kerek torta formát,a hozzávalókat a végén leírom,a készítése meg itt megtalálható,annyi különbség volt még,hogy a piskótát bársony színűre színeztem.
Főzött sárga krémet,összekevertem tejszínes krémmel ezzel kentem meg a belsejét,erdei gyümölcsökkel terítve.
A főzött sárgakrém, a tojássárgákat,cukorral fehéredésig keverem,majd hozzáadom a lisztet,és addig keverem amíg csomómentes lesz .Közben felteszem  a tejet,egy vastag aljú edénybe vaníliakivonattal ,amikor már elkezdd forrni akkor hozzáadom a tojásos krémet és folyamatos keverés mellett  sűrű pépé főzöm,majd hűtőfolyadékba teszem hűlni.
A habtejszínt elkezdem  habbá verni,majd hozzáadom a cukrot és a vaníliakivonatot,és kemény habbá verem,majd a kihűlt sárga krémbe  óvatosan beleforgatom,és beteszem a hűtőbe 1-2 órára.
Majd megkenem a tortát, rétegenként tetejére gyümölcsöt terítek,majd beteszem a hűtőbe 8-10 órára,ezután kívülről tejszínhabbal díszítem.
Hozzávalók a piskótához:
4 tojás
28 dkg cukor
30 dkg liszt
25 dkg margarin
1 dl tej
1 cs sütőpor
1ek vaníliakivonat
ételfesték

Sárga krém:
5 tojás sárgája
15 dkg cukor
5dkg liszt
5dl tej
1tk vaníliakivonat

Tejszínhab:
3dl habtejszín
1ek vaníliakivonat
3dkg cukor

2 megjegyzés:

  1. Hú a mindenit! De magas tortát készítettél! ... Ahogy olvasom, nagyon fini is lehet! :-)

    VálaszTörlés
  2. Való igaz Margitka,vastag a rétegek között a krém is,meg a 2 torta lap szerintem sok, 3 fél elég lett volna,na de majd legközelebb,tanul az ember mindig:-),finomnak finom lesz szerintem is:-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: