Újévi Korhely - savanyúkáposztás,lencseleves



Elkészítettem szilveszterre-újévre a szokásos korhelylevest.
Előző este beáztattam a lencsét .Másnap a savanyú káposztát,jól megmosom,majd felaprózom,majd felöntöm annyi vízzel,hogy éppen ellepje,és fedő alatt puhára főzöm 30-35 perc.A hagymát,fokhagymát,és a sárgarépát meghámozzuk, a répát felkarikázzuk.A lencsét az áztató lében feltesszük főni,beletesszük a répát,az egész hagymát,fokhagymát,babérlevelet,sót,majd fedő alatt puhára főzzük.A felkarikázott,füstölt virslit,debrecenit,vegetát és a káposztát  hozzáadjuk a lencséhez,közben elkészítjük a tejfölös habarást,egy merőkanál levesben beletesszük a tejfölt,és a lisztet,és csomómentesre keverjük,majd folyamatos keverés mellett,hozzáadjuk a leveshez,és takarékon fedő nélkül kb 5 percig forraljuk.Ha még kell sózzuk,borsozzuk,ízlés szerint citromlével,ecettel savanyíthatjuk,és még egyszer felforraljuk.

Hozzávalók:

50dkg lencse
40dkg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 sárgarépa
1-2 babérlevél
1kk ételízesítő
2 pár debreceni kolbász
3 pár füstölt virsli
1ek liszt
2dl tejföl
1-2 ek citromlé,vagy ecet
só,bors

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, így káposztával is a lencseleves. Viszem is a receptet és kifogom próbálni.Most viszont szívesen elkanalznám ezzel a tányérkval.:)

    VálaszTörlés
  2. Gizikém,tényleg nagyon finom,próbáld ki érdemes,addig is gyere egyél egy tányérkával:-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: