50-es szám torta masnival és gyöngyökkel
Szerepel már a blogon szám torta,de az egyiket Rigó Jancsi töltelékkel töltöttem ,így írok a tortának egy külön bejegyzést.A tortáról annyit,hogy születésnapra készült,az ötösbe epres tejszínes túrós töltelék került,a nullába meg Rigó Jancsi.A krémhez,a porcukrot és a kakaót szárazon összekeverem,a zselatint meleg vízben feloldom,majd a tejszínt elkezdem felverni,közben belecsorgatom a zselatint,és adok hozzá egy kávéskanál vanília kivonatot,amikor már kellő keménységű a tejszínhabom,a kakaót hozzászitálom ,és összekeverem már csak kézzel a tejszínhabbal,beteszem a hűtőbe kb 1 óra hosszára és ezzel töltöm a tortát,féltem ennél a tortánál,hogy nehogy ne legyen tartása a fondant alatt,így középre is betettem egy réteg piskótát,és így töltöttem meg a tortát.
Hozzávalók a krémhez:
8dkg porcukor
8dkg kakaó
0,6dl víz
10g zselatin
1tk vanília kivonat
7,5 dl tejszínhab
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ditta, ez valami csodaszép, és biztosan nagyon finom is!! Irigylem, aki kapta!
VálaszTörlésNagyon szép, igényes kivitelezés! :-)
VálaszTörlésNagyon szép!
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik!
VálaszTörlésMarika köszönöm,tényleg finom volt,a leeső részek az itt maradtak ,így megkóstoltuk :-)Puszi
VálaszTörlésMárti köszönöm :-)
Angi Neked is köszönöm :-)
Mariska köszönöm,puszi :-)
Szia! Nekem az lenne a kérdésem, hogy hogy formáztad meg a tortát? Van ilyen tortaforma? hol lehet vásárolni?
VálaszTörlésKöszönöm
Ági
Szia!
VálaszTörlésNe haragudj,hogy csak most válaszolok,biztos lehet is vásárolni ilyet,de én sütök egy szögletes tortát,betöltöm,és kivágom a kívánt formát :-)