Almás krémes
Mostanában sajnos nagyon elhanyagolom a szeretett blogomat ,de sokszor nincs időm,de legtöbbször energiám,hogy írjak vagy megjegyzést hagyjak másnál,pedig azért elég sűrűn,végig nézem a sok finomságot ,meg szépségeket amit készítetek:)Most mégis így húsvét előtt felteszek egy sütemény receptet ahogy én készítem,hátha valaki nem ismeri,és megtetszik neki,nem egy bonyolult,és egy nagyon finom sütemény.
Megsütöm a piskótát,egy 30x35 tepsibe: a lágy vajat a cukorral és a tojásokkal jól elkeverem ,majd a lisztet,a sütőport,a fahéjat,és szerecsendiót szárazon összekeverem,hozzáadom tojásos masszához,beleöntöm a tejet és,robot géppel alaposan összekeverem kb 8-10 perc,majd a végén apróra darabolt almát beleforgatok egy fakanál segítségével,a tepsit sütőpapírral kibélelem,beleöntöm a masszát, vékony cikkekre vágott almával megterítem úgy hogy az almák elsüppedjenek a masszába,előmelegített sütőben 160 fokon 30 perc alatt megsütöm(tű próbát végezzünk!). Közben elkészítem a krémet:egy pici tejben a lisztet,tojást,és a fahéjat csomómentesre keverem,egy lábasba tejet öntök felteszem a tűzre,majd mikor felforrt,lehúzom a tűzről,belekeverem a lisztes masszát , visszateszem a tűre ,és sűrűre főzőm,majd ha kész lehűtőm,hűtőfolyadékba teszem.Amíg hűl addig a vajat ,vaníliás cukrot,és a porcukrot,kihabosítom,majd a kihűlt krémet hozzáadom,és robotgéppel összekeverem, egy órácskára beteszem a hűtőbe.Egy óra múlva a piskótára rákenem a krémet,a tejszínt kemény habbá verem,rákenem a krémre, a tetejére csokoládét reszelek,vissza a hűtőbe és egy óra múlva már szeletelhető is,nagyon finom könnyű, az almától jó szaftos sütemény.
Hozzávalók a piskótához:
5 tojás
35dkg liszt
35dkg cukor
30dkg vaj
1cs sütőpor
1,5dl tej
2kk fahéj
1kk szerecsendió
A krémhez:
6dl tej
6ek liszt
1tojás
20dkg vaj
15dkg cukor
1ek vaníliás cukor
2kk fahéj
A habhoz:
3-4 dl tejszín
kb egy 10dkg-os csokoládé a tetejére
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Gyönyörűek lettek és nagyon szépen vannak kimetélve!
VálaszTörlésa receptet elolvasva tényleg nem annyira bonyolult, mint ránézésre feltételeztem.
Drága Dittus, két pici gyerek mellett, na meg a háztartás stb. nem is csodálom hogy nincs energiád a blogra. Itt a jó idő, és inkább csak legyetek a gyerekekkel sokat kint a friss levegőn. Mi majd kivárjuk azt az időt amikor megint elárasztasz bennünket a meseszép tortáiddal. Ez a sütemény nagyon guszta és biztosan finom, de inkább megsütöm, hogy megbizonyosodjak róla.
VálaszTörlésPuszilom az egész családot!!
Ditta!
VálaszTörlésEz a süti fantasztikusan néz ki!
Nagyon guszták ezek a sütik!
VálaszTörlésNagyon szépek és milyen fincsi lehet! :)
VálaszTörlésIsmerem és isteni! A tiéd mesés lett :-)
VálaszTörlésÉs nehogy már elnézést kérj egy kicsi és egy pici mellett :-))
Mariszka köszönöm,és tényleg hidd el egyáltalán nem bonyolult,és nagyon finom:)
VálaszTörlésGizusom köszönöm nagyon aranyos vagy,igen sokat vagyunk kint,hála az égnek már egyre jobb az idő,mondjuk ma pont szeles idő van ,így maradunk bent, a sütit ha elkészíted nem bánod meg:))Puszi!
Rozika köszönöm:)
Panna,köszi szépen:)
Gabriella köszönöm,igen nagyon finom csak az a baja,hogy gyorsan elfogy:)
Viki köszönöm nagyon kedves vagy,és rendben nem kérek elnézést,csak egy picit:-))
mennyi alma?
VálaszTörlés