Brassói sült krumplival
A minap készítettem ezt az ételt,a receptet anyukámtól tanultam.
A szalonnát felkockázom, és odarakom egy lábasba, hogy kisüljön a zsírja. Közben a hagymát felaprítom, a húst felkockázom. Mikor a szalonna zsírja már kisült, ráteszem a hagymát, üvegesre párolom, majd hozzáadom a húst, és lepirítom. Végül hozzáadom a paradicsomot, paprikát, fokhagymát és fűszerezem. Ha kell öntök alá vizet, és fedő alatt készre főzöm. Kockára vágott sült burgonyával tálalom.
Hozzávalók:
80 dkg sertéshús
15 dkg füstölt, főtt császár szalonna
1 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, majoranna
1,5 kg krumpli
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Mi is szeretjük a brassóit, múlt héten főztem. Én csak annyiban csinálom másként, hogy nincs benne szalonna, mert akkor a végén ki kellene szedegetnem, nehogy a fiam ráharapjon.
VálaszTörlésDe rég ettem már brassóit... Nagyon kívántatja magát :))
VálaszTörlésHű, ez az egyik legjobb étel! Mi legalábbis nagyon szeretjük. :)) Guszta lett!
VálaszTörlésnem tudom a főzési szokásaidról a kérdés járt-e nálad. ha még nem, s kedved lenne válaszolni, akkor a kérdéseket megnézheted itt: http://elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com/2011/06/hogyan-szeretek-fozni.html
VálaszTörlésNagyon szeretem!
VálaszTörlésNagyon szeretem .guszta nagyon :)
VálaszTörlésÓ nálunk is a múlt hétvégén volt! Imádjuk! :-)
VálaszTörlésNagyon guszta, imádom!! De jó hogy feltetted, már olyan régen volt nálunk hogy meg is feledkeztem róla. A sajthasáb után ebből is betudnék vágni egy adagot.:))
VálaszTörlésMariszka,köszi,pedig az a a legjobb része:-)
VálaszTörlésPanna,akkor hozzál gyorsan egy tányért:-)
Egy csipet,köszi,nálunk is nagy kedvenc:-)
4Gyerek,kösz,már eleget is tettem neki:-)
Ottis,mi is:-)
Egy pici,köszi szépen!:-)
Margitka,csak az a baj,hogy gyorsan elfogy:-)
Gizus,hozzál Te is egy tányért gyorsan:-)