Krémes


Ez a receptet a sógornőm anyósától kaptam,nagyon egyszerűen elkészíthető,és nagyon finom sütemény.A lisztet szárazon összekeverem a szalalkáli-val ,hozzáadom a tejet,tojást, a margarint belemorzsolom,majd jól összegyúrom az egészet,hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjak.Három egyenlő részre osztom,majd jó vékonyra nyújtom a tésztákat,majd egy tepsi hátulján(30x40 cm  )sütőpapíron,előmelegített sütőben 150 fokon4-5 perc alatt megsütöm,nagyon vigyázzunk,hogy ne süssük tovább,mert kemény marad a tésztánk,és a krém sem fogja megpuhítani.Ezután elkészítem a krémet,a tejben a lisztet csomómentesre keverem beleteszem a vaníliakivonatot,majd addig főzöm amíg besűrűsödik,majd félre teszem hűlni.Közben a margarint,a porcukorral,és a vaníliás cukorral jól kihabosítom,majd ha már meghűlt a lisztes tejes krémünk ,az egészet összekeverem,és mixerrel jól átkeverem.Akkora tepsibe rakom a lapot hogy kiérjen a széléjig minden oldalon(legjobb az a tepsi méret aminek a hátulján sütjük),és rákenem a fele krémet,majd ráteszek egy lapot megint,rákenem a maradék krémet,és végül a harmadik lapot,és beteszem a hűtőben egy napig,vagy egy éjszakára,hogy jól összeérjen az egész,majd másnap szeletelem, porcukorral megszórom a tetejét.

Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg liszt
12 dkg margarin
1,25 dl tej
1 cs szalalkáli (15 g)
1 nagyobb tojás

A krémhez:

5 dl tej
5ek liszt
25dkg margarin
25dkg porcukor
3 cs vaníliás cukor
1tk vaníliakivonat

8 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! Gusztán néz ki! :)

    VálaszTörlés
  2. Megennék most egyet!Szépek!:-)

    VálaszTörlés
  3. Ebben én is biztos vagyok, hogy finom. :-)
    Hasonlóan készítem a citromszelet tésztáját, de csak 30 dkg a liszt abban. A krémje is hasonló, persze a citromszeletben citromlé és a reszelt héja is benne van. Azt nem ismered? Én még fiatalasszony koromban a férjem nagyijától kaptam a receptet. Mindig ünnepre készítette. Én újabban a tetejére csoki mázat is öntök, az még ünnepélysebbé is teszi!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon-nagyon finom!!! Én még a nagymamától tanultam ezt a receptet, és a krémbe citromot teszek. Isteni finom és nem tudjuk abbahagyni. Éppen azon gondolkodtam, mit is süssek Húsvétra, na már meg is van köszönet érte. Addig meg elszemezgetek itt a tieddel.:))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom ,mi nagyon szeretjük:)

    VálaszTörlés
  6. Mary,köszönöm,finom is volt:-)

    Nelli,köszönöm,én is,de már elfogyott:-)

    Angi köszönöm:-)

    Margitka,Láttam már a citromos verziódat,és nagyon tetszik ,és ahogy írtad,csokimáz a tetejére,még finomabbá teszi,legközelebb kipróbálom úgy:-)

    Gizus,az biztos,hogy már jó régi recept,a férjem is mondta,hogy a nagymamája is sütötte régebben:-)Én is gondolkozom,hogy húsvétra is megsütöm,csak azt a verziót amit Te is meg Margitka is írt a citromosat:-)

    Egy pici,mi is imádjuk:-)

    Ottis,Finom bizony,ha lesz időd próbáld ki,nem bánod meg:-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: