Gombás-májas -spenótos penne



Tegnap is májas ételt készítettem,és mára is az mellett esett a választásom,Gizinél,láttam,spenótos májat,és spenótos gombát,úgy gondoltam a kettőt összegyúrva,elkészítem a gombás májat,tejszínes spenótos mártással,penne tésztával:-).
A májat megtisztítottam,kb 4 felé daraboltam,és tejbe áztattam 2 órára.Eközben mivel,hogy mirelit spenótot használtam,ezért ezt egy lábasban felmelegítettem,sóztam borsoztam,majd  hozzáöntöttem a tejszínt és ezzel összeforraltam.Egy másik serpenyőben,egy fej vöröshagymát,egy pici olajon üvegesre pároltam,hozzáadtam a gombát,lepirítottam hozzáadtam a fokhagymát megborsoztam,végül hozzáadtam a májat is a májat is pirítottam egy picit,majd fedő alatt,kb fél órát pároltam,majd fedőt levéve hozzáöntöttem a tejszínes spenótot,és az egészet összeforraltam,penne tésztával tálaltam.
Hozzávalók:

10-12 db csirkemáj
1 csomag mirelit spenót.
kb 30 dkg gomba
0,5 l tejszín
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só,bors,olaj
kb 2dl tej a májak áztatásához
1 csomag penne tészta

5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Jó párosítás!:)

    VálaszTörlés
  2. Húúú, Ditta ez szuper finom lehetett!!! Imádnám!!!:))

    VálaszTörlés
  3. Mary köszönöm,tényleg az nagyon finom így együtt!:-)

    Gizi,köszi,most már mi is imádjuk:-)

    VálaszTörlés
  4. Ez is egészséges étel! Én is szeretném. :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: