Gulyásleves


Mai ebéd, gulyásleves volt,nem csináltam másodikat ,mert jó sűrűre szoktam csinálni,és így friss kenyér elég hozzá .Gulyásleves ahogy én csinálom:
4-5 fej vöröshagymát, fokhagymát apró kockára vágom , forró olajon megdinsztelem, megszórom pirospaprikával ,ezután hozzáadom az fel kockázott húst, zöldséget, répát, , ezeket megdinsztelem, fűszerezem majd felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje az egészet, mikor már a hús félig megpuhult hozzáadom a krumplit ezután tovább főzöm amíg a hús teljesen megpuhul, mikor már majdnem kész beleszaggatom a nokedlit, és addig főzöm  amíg a nokedli fel nem jön a tetejére, a nokedlit úgy készítem, hogy a lisztet sóval szárazon összekeverem ,majd  tojással elkezdem összekeverni , annyi tojást adok hozzá, hogy jó sűrű állaga maradjon a nokedli masszának.
Hozzávalók:
1,5 kg sertés comb(nálam ebből készült, de ki, hogy szereti)
4-5db  nagy fej vöröshagyma
fél fej fokhagyma
1kg burgonya
3db répa
3db zöldség
3db babérlevél
6db egész bors
őrölt bors, só, pirospaprika, egész kömény
víz
olaj
7ek liszt(a nokedlihoz)
3db tojás

4 megjegyzés:

  1. Ditta!
    Ez a gulyásleves valóban jó kiadós!... Igaz, hogy mi is úgy szeretjük, ha kevés a leve... Ez után én is csak nagyon könnyű másodikat szoktam készíteni... Palacsintát, smarnit.. stb. :-)

    VálaszTörlés
  2. Margitka,én is palacsintát akartam,csak anyósom csinált prézlis tésztát,és az volt utána.

    VálaszTörlés
  3. Prézlis tésztát?... Én csak darás tésztát szoktam készíteni... De gondolom, hogy azt is ugyanúgy kell.... Aztán lekvárral és porcukorral megszórva szoktuk enni...

    VálaszTörlés
  4. Prézlis tészta,az zsemlemorzsa,kristálycukorral megpirítva,mi is lekvárral porcukorral megszórva szoktuk enni.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: