Tejszínes -csirkés penne


A mai ebédre egy egyszerű,gyors ételt csináltam,tejszínes,csirkés ,füstölt baconszalonnás tésztát.
A csirkét apró kockára vágom,a szalonnát (most füstölt kolozsvárit használtam) még kisebbre,a szalonnát felteszem egy serpenyőbe sülni,addig amíg a zsír ki nem sül belőle(nem sok sül ki belőle mert húsos,és füstölt),ha ezzel megvagyok,és kevésnek találom a zsiradékot amit a szalonna engedett egy pár csepp olajat is öntök hozzá,hozzáadom a felkockázott csirkehúst ,megsózom,és hagyom,hogy a hús megpuhuljon a saját levében amit enged,amikor már megpuhult a hús,felöntöm az egészet főzőtejszínnel,ezzel összeforralom,és kész is van a tejszínes húsos szósz,kifőzöm a tésztát hozzá,majd az egészet összekeverem,és hozzáadok,felkockázott friss paradicsomot,nagyon jó ízt ad neki,és ezzel kész is van az ételünk(lehet még sajtot reszelni rá,ki hogy szereti)
Hozzávalók:
1 egész csirkemell filé
15 dkg füstölbacon vagy kolozsvári szalonna
0,5l főzőtejszín
2db paradicsom
só,pici olaj,ha szükséges
1cs penne  tészta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: