Házi krémes

Még soha nem csináltam, de nagyon szeretjük,habár nem a cukrászdást,hanem amit házilag készítenek,gondoltam kipróbálom,a receptet Tóthné Pánya Marianna:Házi sütemények című könyvéből lestem ki,és egy picit Kiskukta házi krémeséből is van merítve egy picike belőle egy pici módosítással,a mennyiségeket azt én határoztam meg magunknak,ahogy gondoltam,hogy szeretnénk,a tésztát azt fagyasztott leveles tésztából csináltam 2 levél kellett hozzá(szerintem már olyan finom némelyik,hogy kár kínlódni vele,de legközelebb azért kipróbálom majd olyannal amit én készítek)
Hozzávalók a krémhez:
7dbtojás
1l tej
18 dkg liszt
40 dkg cukor
3cs vaníliás cukor(vagy 2 csomag,és 1kk vaníliakivonat)

A tojásokat szétválasztom ,a sárgájához hozzáadom a  fele cukrot ,és fehéredésig keverem,hozzáadom a lisztet egy vaníliás cukrot,és egy pici tejet(kb 1dl),és csomómentesre keverem,a többi tejet a cukor másik felét meg a vaníliás cukrot egy vastag aljú edénybe felteszem főzni,majd ha fel fortt,leveszem a tűzről,és hozzá öntöm a tojássárgás ,lisztes masszát,és alaposan elkeverem,majd visszateszem a tűzre és sűrűsödésig főzöm,majd ismét leveszem és mixerrel átkeverem , a tojás fehérjékből felvert habot hozzá keverem,és1 rottyanásig visszateszem a tűzre.
A tésztát,kiveszem a fagyasztóból(kb 2 órával azelőtt amikor használnám),majd a gáz tepsi hátuljának méretére nyújtom,én be vizeztem a tepsi hátulját egy picit,így nem ugrik annyira össze majd a tésztám,előmelegített sütőben kb 200 fokon 10 perig,majd 150 fokon,még egy 5-6 percig sütöm,az egyiket beleteszem egy magas oldalú tepsi aljába,rá kenem a meleg krémet,a másikat felszeletelem akkorára amekkora krémeseket szeretnénk(mert utána már nem tudom,mert összetörik az egész),és úgy pakolom a krém tetejére,kihűlt állapotban, felszeletelem az alját is, kiszedem a tepsiből,porcukrozom,és fogyasztható

2 megjegyzés:

  1. Guszta lett a krémes! Milyen recept szerint készítetted? .... Ma is ilyent sütöttél?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm,igen ma is ilyet sütöttem,nagyon finom lett:)a recept Tóthné Pánya Marianna:Házi Sütemények könyvéből,és egy picit Kiskukta receptjének keveréke,de fel fogom tenni mindennek a receptét hamarosan.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: