Sajtos-krumplispogácsa


Tegnap evett volna a családom,egy kis sósat is meg édes sütit is,ezért csináltam ezt is azt is.
Krumplis pogácsát terveztem,de volt itthon sajtom is,úgy hogy tettem bele azt is.Egy idős nénitől kaptam még a receptet,habár egy picit módosítottam.Négy db krumplit meghámozom,és felteszem főni,majd a  lisztet,a sütőport,sót szárazon összekeverem,reszelek bele sajtot ,majd beleöntöm a kefirt (most tejfölt mert az volt itthon azzal is jó),az 1dl olajat,és belemorzsolom a margarint meg a megfőtt összetört krumplit is,2 dl langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt,miután(egy pár perc)felfutott,hozzáöntöm meg  még kb 3 dl tejet az egész masszához ezeket jól összegyúrom,majd félre teszem keleszteni.(kb-1-2 óra)Miután megkelt,lisztezett felületen 2x hajtogatva nyújtom ,kinyújtom,összehajtom ez 2x,majd a harmadik után elkezdem szaggatni,sütőpapíros tepsibe teszem,tojás sárgájával megkenem,majd reszelt sajtot szórok a tetejére,és előmelegített sütőben 180-200 fokon,kb15-18 percig sütöm.
Hozzávalók:
1kg liszt
4db közepes nagyságú krumpli
5dkg élesztő
4 dl tej
1 cs sütőpor
25 dkg margarin
1dl étolaj
1ek só
1doboz  2dl-es kefir vagy tejföl

3 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: