Húsvéti sós kalács


Még húsvét előtt láttam 4Gyereknél-a Főzök- sütök-mosogatok blog írójánál ezt a remek receptet,és már akkor el is döntöttem,hogy én ezt a kalácsot mindenképpen elfogom készítenem,nagyon tetszett már így első ránézésre,na és minden várakozást felül múlt,nagyon nagyon finom könnyű,igazi húsvéti kalács,ezúton is köszönöm 4Gyereknek ezt a remek receptet.Mindent a recept szerint készítettem,langyos tejben az élesztőt egy pici cukorral felfuttattam,majd a lisztel,sóval,tojással,tejszínnel összekevertem ,elkezdtem dagasztani,majd közben az olvasztott vajat is hozzágyúrtam,egy rugalmas tésztát kaptam,majd letakartam,és félre tettem 50 percig keleszteni,50 perc után a tésztát lisztezett felületen kinyújtottam kb. fél cm vastagságúra  ,majd akkora darabokra vágtam a tésztát,hogy egy gyümölcskenyér formába beleférjenek a szeletek kb. 9x7 cm,a forma alját kibéleltem sütőpapírral,majd  egymás mellé pakoltam a formába a szeleteket,úgy,hogy az egyik felét megkentem olvasztott vajjal,szelet,vaj szelet,és így tovább amíg a formánk meg nem telik,letakartam a formában,és 50 percig kelesztettem,majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöttem fél időben  a tetejére terítettem egy sütőpapírt,hogy meg ne égjen a kalács,mint már írtam,nagyon finom lett,biztos,hogy nem csak húsvéti kalács lesz nálunk,már a család alig várja,hogy ismét elkészítsem.:-)

Hozzávalók:
2dl tej
3dkg élesztő
2tk cukor
1ek só
1dl tejszín
2 tojás
60dkg liszt
5dkg olvasztott vaj + ugyanennyi a kalács összeragasztásához

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szimpi volt nála ez a kalács, én is kinéztem. Szép lett nálad is. Jól telt az ünnep? Megcsodáltam a gyerekeidet a fb-on, nagyon édesek. :)))

    VálaszTörlés
  2. Petra köszönöm,a kalács fantasztikus,ki ne hagyd,kötelező darab:))!!Igen nagyon jól teltek ,tojás vadászat ,vasárnap,hétfőn is,locsolkodás stb,élvezték a gyerekek,főleg a Fanni:)Köszi a dicséretet a gyerkőcöknek:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: