Sörben sült sertés szelet



Van egy pici időm,hála az égnek nagyon jó baba a pici fiunk ,eszik alszik,nem hasfájós,reméljük így is marad!Még az ünnepek és a pici babánk érkezése előtt készítettem ezt a remek ételt,a receptet a paprika tv-n láttam  Nigel Slater-Könnyed vacsorák című műsorába,marha szeleteket sütött sörben,én a marha szeleteket felcseréltem sertés húsra,egy nagyon finom szaftos étel.
A hús szeleteket sózom borsozom,és hirtelen megsütöm fehéredésig,majd félreteszem .a hagymákat szeletekre vágom,majd a húsból engedett zsíron(ha nem enged annyi zsiradékot akkor pici olajt vagy zsírt melegítsünk hozzá) fedő alatt kb 15 percig párolom,hogy szép arany barna legyen,majd felöntöm sörrel,fűszerezem még kakukkfűvel ,mustárral,és még így is egy 2-3 percet tovább párolom,majd egy tepsibe rakom a hús szeleteket,és ráöntöm a sörös mártást,alufóliával letakarom a tepsit,és 180 fokon 35 percig tovább sütöm a sütőbe,köretnek eredetileg almaszósszal készült,de én almás rizst készítettem hozzá.

Hozzávalók:
8 szelet sertés tarja
4-5 fej hagyma
5 dl sör(ha lehet barna)
só ,bors,kakukkfű,
3-4ek mustár

7 megjegyzés:

  1. - De jó, hogy ilyen jó kisbaba a kisfiatok!! A mi unokáink mindketten nagyon hasfájósak voltak, szegény Anyjuk alig tudott tőlük pihenni, amíg picik voltak. Mostmár a kisebbik is kinőtte, szerencsére!!
    - Nekem is egyik kedvencem Nigel Slater! Ez a recept is nagyon tetszik, de biztos csak fél deci sör kell hozzá (1 kis kupicával)?

    VálaszTörlés
  2. Hobbychef,finom is:-)

    Marika,hát nagy szerencsénk van mind a kettő gyermekünknek nem voltak hasfájós problémái,tejem is van,úgyhogy reméljük még sokáig így is marad.
    Ja azt meg elírtam már javítom is:-))köszi puszi.

    VálaszTörlés
  3. Dittusom nagyon örülök, hogy ilyen kis tündér a pici fiú, biztosan már sokat hízott, ha van tejed bőven. Most is megnéztem a képeket, mert olyan kis tündérke!!!

    Nagyon finomat főztél. Én is láttam a műsort, de valahogy a sör miatt nem mertem kipróbálni(apa nincs oda a sörrel készült ételekért) de kifogom próbálni, mert nagyon guszta.

    Puszillak Benneteket!!!:)

    VálaszTörlés
  4. Gizusom,hála istennek van tejem és nem is lusta a fiatal ember szopizni,azért is alszik utána olyan jó ízűeket:-)Gizus,én is tartottam tőle egy picit,hogy kesernyés lesz a sörtől,de egyáltalán nem nagyon finom nem is érzed a sört benne,meg hát ha almaszósszal készíted az édes szósz ha éreznél is valamit akkor elvenné,de mondom nem érezni,finom, szaftos. puszi:-)

    VálaszTörlés
  5. Jó kis recept! A pici fiút meg puszilom!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó Petra,köszönjük,mi is puszilunk!:-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: