Túrós batyu és lekváros bukta



A minap láttam Margitkánál ,hogy lekváros buktát készített,nagyon megkívántuk,van is egy nagyon jó bukta receptem,még egy idős nénitől kaptuk,így már csak azt  vártam,hogy legyen egy pici idő rá hogy elkészítsem,volt itthon túró is így túrós is lett belőle, házi lekvárunkból akartam bele tenni,de Margitka mondta,hogy ha folyósabb akkor,csak úgy simán ne tegyem bele,volt itthon  vegyes gyümölcs ízű elég sűrű így az került bele.
A tejet,tejfölt,olajat,sót,olvasztott vajat,tojást, sütőport ,lisztet és az élesztőt beletettem a kenyérsütőgépbe,és elindítottam egy dagasztóprogramot ,amikor készen lett egy tálba tettem letakartam,és egy fél órát hagytam kelni(de lehet akár egyből nyújtani,és sütni),majd vékonyra nyújtottam,kb 10x10 négyzetre felvágtam,beletettem a tölteléket,és megformáztam,van amiből batyut,valamiből buktát,majd sütőpapírral bélelt tepsire tettem, a buktákat tejben elkevert tojással megkentem,és hideg sütőben 200 fokon légkeverésen 25 perc alatt megsütöttem.
Hozzávalók:

5dl tej
2 kispohár tejföl
1dl olaj
15 dkg olvasztott vaj
1 egész tojás(+1 egy pici tejjel keverve a bukta lekenéséhez)
1 cs sütőpor
1kg liszt
5dkg élesztő
csipet só.

Töltelék:
vegyes gyümölcs lekvár

Túrós:

0,5kg túró
kb 6ek cukor
2cs vaníliás cukor
1 egész tojás
1 marék mazsola(ezt az egészet jól összekeverni)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek ezek a bukták és batyuk! Nemrég sütöttem Én is ilyesmiket, de most újra megkívántam e szépségek láttán... :)
    Tetszik az oldalad is! :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépségesek, és olyan csalogatóak ezek a bukták. Csorog a nyálam, most bizony bevállalnék egy-két buktácskát. Már nagyon régen sütöttem, pedig mi is igencsak szeretjük.:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek lettek a buktáid! A túrós batyuidat is megkívántam... Talán már azt is süthetnék.. Úgyis régen volt túrós itthon, pedig mindig kapós! :-)

    VálaszTörlés
  4. Gabriella köszönöm,megnéztem a tieidet is csodaszépek lettek,köszöntelek az oldalamon,és örülök ha tetszik:)

    Gizus,nagyon finomak voltak,és nagyon jó ez a recept,puszi!:)

    Margitka köszönöm,nekem nagyon tetszik a tied is az a gyors buktád,legközelebb kipróbálom,puszi:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: