Képviselőfánk karamellakrémmel


Képviselőfánk karamellakrémmel.Idáig még nem készítettem képviselő fánkot,valamelyik nap kezembe akadt  Tóthné Pánya Marianna -Házi sütemények könyve,és ott láttam meg a receptet,úgy is szerettem volna Bálintnak a névnapjára sütni valami süteményt így már adott is volt,habár Ő még nem igazán tudja megenni,de anyatej formába azért megtudja kóstolni:-).Nem olyan régen ettem képviselőfánkot,de abba nem vaníliakrém volt hanem karamella krém,nagyon finom volt,így nem volt kérdés,hogy nálam is az kerül bele,találtam is egy jó karamellakrémet Farkas Vilmosnál,amit ezúton nagyon köszönök!
A fánk :egy lábasba,feltettem a vizet,bele a zsírt és felforraltam,majd a lisztet folytonos keverés mellet hozzá adagoltam,egészen addig amíg el nem vált a lábas oldalától,picit hűlni hagytam majd az egész tojásokat egyenként beledolgoztam,majd az utolsó tojással egy késhegynyi sütőport is bele tettem,szép fényes tésztát kaptam.Nyomózsák segítségével a tésztát , sütőpapírral bélelt tepsire dió nagyságúra kinyomtam,kb 5-6 cm távolságra egymástól,majd 200 fokos előmelegített sütőben légkeverésen 20 percig sütöttem,az ajtaját az első 10-12 percben nem szabad kinyitni mert összeesik a fánk,amikor megsült még 3-4 percig bent hagyjuk a lekapcsolt forró sütőben.
A karamella krémet még  előtte való nap elkészítettem.A tejszínt felforraltam ,félretettem,a cukrot egy lábasban  karamellizáltam ,majd a felforralt tejszínt apránként hozzá kevertem (jó magas falú lábasba készítsük mert könnyen kifut amikor hozzáöntjük a tejszínt),levettem tűzről és beletettem a fehér csokoládét ,addig kevertem amíg teljesen felolvadt,majd amikor meghűlt betettem a hűtőbe.Másnap kivettem a hűtőből és a legalacsonyabb fordulaton kihabosítottam a krémet.A tejszínt  kemény habbá vertem,majd nyomózsákba tettem a karamella krémet,és egy másik nyomózsákba a tejszínt is.A fánkok tetejét levágtam és karamellizált cukorba mártottam,és a tetejét megszórtam apróra tört ,megpirított mandulával,A fánkot megtöltöttem karamella krémmel, a krémre meg a kemény habbá vert tejszínt,és rátettem a kalapokat,nagyon finomak lettek!

Hozzávalók a fánkhoz:

2,5 dl víz
10 dkg zsír
5egész tojás
1 késhegynyi sütőpor
1 csipet só(én kifelejtettem,de szerintem nem baj)

A karamellakrémhez:

4dl tejszín
20dkg cukor
10dkg fehér csoki

A tejszínes réteg:

4dl tejszín

A tetejére:

2ek apróra darabolt mandula
2ek cukor

18 megjegyzés:

  1. Dittus!Szépségesek lettek nagyon!Egyszer sütöttem, összeestek a fánkok, azóta nem is próbálkoztam.:(Karamell krémmel fenséges lehet.

    VálaszTörlés
  2. A képviselőfánk tésztájával még én sem próbálkoztam. Nagyon ügyes vagy! A karamellkrém csábítóan hangzik. :)

    VálaszTörlés
  3. Nellike köszönöm,én is most sütöttem először,és követtem a receptet,csak én nem pihentettem ahogy írta recept,és semmi gond nem volt velük,érdemes még egy próbát csinálnod,tényleg nagyon finom a karamellakrémmel:)

    Petra köszönöm,nagyon finom a krém érdemes elkészíteni,na és így fánkkal mindenképpen:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon gyönyörűek, kívánatosak lettek a fánkjaid!
    És karamellkrém!
    Hű, de finom lehet!

    VálaszTörlés
  5. Nem készítettem még ilyen tésztát soha, félek tőle. De Te nagyon ügyes vagy!! Finom lehetett!!

    VálaszTörlés
  6. Bálintkának nagyon boldog névnapot kívánok!!!!!

    Dittusom csodálatosak lettek a fánkjaid, na és a karamellkrém.....most jó nagyokat nyelek!!! El is lopikáltam egy-két darabkát.:) Puszilom az egész családot.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon ügyes vagy.csoda szépek:)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszták,elmentettem.Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon guszták lettek! Nállunk a képviselőfánk az egyik legfelkapottabb süti! Eddig én csak vaniliás krémmel készítettem, de karamellkrémmel is nagyon csábító!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szépen felnőttek, mentem is a receptet!

    VálaszTörlés
  11. Mariska köszönöm,valóban nagyon finom :)

    Gabriella,köszönöm aranyos vagy:)

    Marika,egy olyan tapasztalt háziasszonynak mint Te vagy nem hiszem,hogy gondot jelentene!:)

    Gizusom,köszönjük a jókívánságokat,mondanám,hogy vigyél nyugodtan,de gyorsan elfogyott,na de így virtuálisan van még:))Puszikálunk!

    Egy pici,köszönöm:)

    Belly köszönöm,nem fogod megbánni:)

    Rózsika köszönöm:)

    Angi,nem is csodálom,legközelebb én is kipróbálom vanília krémmel is,habár így karamellakrémmel nagyon ízlett:)

    Jutka köszönöm,egészségedre!:)

    VálaszTörlés
  12. Jajj,de finom!Csodásak! Valamikor én is összedobok párat ....:)Régen szerettem nagyon.

    VálaszTörlés
  13. Hú de guszták lettek!... :-) .... De régen is csináltam már....

    VálaszTörlés
  14. Kriszta köszi,finom bizony,majd megyek megcsodálom:)

    Margitka köszönöm,akkor ne várakoztasd a fánkocskát:)

    VálaszTörlés
  15. látom liszt nélküli recept, eddig még nem tünt fel senkinek? de mindenki dícséri :DD

    VálaszTörlés
  16. Előfordul az ilyen ,majd akkor ugrik ki a szög a zsákból,ha sütésnél nem kerül bele a liszt :-))Köszi,hogy szóltál.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: