Csokis-mézes


Még tavaly láttam Margitkánál,hogy a mézeskalácsokat ilyen módon vonta be és díszítette,nagyon tetszett már akkor is,és elhatároztam,hogy idén kipróbálom én is.Nem is csalódtam,nagyon finom ízt adott neki a tejszínes csokis burkolat,amúgy is egy fém edényben lezárva akár hetekig is megmarad puhának,de így csokis burkolattal ,még puhább lett.Már egy pár napja el is készítettem,de meg is feledkeztem róla,és amikor nézelődtem Margitkánál akkor láttam meg,hogy idén is elkészítette,és csodaszépen megdíszítette akkor gyorsan lefotóztam én is mondván ha túl leszünk a kisbabánk érkezésén majd ha lesz időm felteszem,de mivel,hogy a  fiatalember még nem volt hajlandó megérkezni így megírtam a bejegyzést:-)
A mézes receptet már leírtam ahogy készítem,az ugyanaz volt,a csokis mázhoz  gőz fölött felolvasztottam az étcsokoládét,vajat és tejszínt ,és abba mártottam a mézeseket,rácsra tettem,és díszítésképpen apró cukor gyöngyökkel megszórtam.

Hozzávalók a csokis mázhoz:

5dkg vaj
20dkg étcsokoládé
2dl tejszín

9 megjegyzés:

  1. Az a fiatalember nagyon huncut. Micsoda szép karácsonyi ajándékotok érkezik. Minden jót kívánok nektek!
    A süti guszta!

    VálaszTörlés
  2. Az én első adagom nem lett ilyen szép :( Mondjuk én cukormázzal díszítettem és életemben először, de el kell kezdeni valahol :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon mutatósak, és biztosan nagyon finomak a mézeseid. Sokat gondolok rád, már csak pár nap. lehet a Jézuska hozza nektek azt a kisfiúcskát.Csodás ajándék lesz. Vigyáz magadra, pihenj sokat, puszillak.:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek Ditta! Drukkolok, hogy minden simán menjen!

    VálaszTörlés
  5. Jó, hogy benéztem hozzád, így eldöntöttem, hogy az utolsó adag mézesemet én is csokisra csinálom a hatásodra.Mert tényleg nagyon szépek és jók.
    Ötszáz darab mézesen vagyok már túl az idén, de azt elajándékoztam, nekünk még holnap sütök, de már nincs kedvem írókázni.
    Hát már mi -a bloggertársak is nagyon várjuk ezt a babát, reméljük, hogy rendben meghozza a Jézuska!

    VálaszTörlés
  6. Ditta!
    Szépek lettek a mézeseid így csokival bevonva. Ugye milyen finom is!
    Tegnap amikor a tortát megbontottuk, eszembe jutottál! Ma tettem is be róla fotót.... Nagyon drukkolok Nektek ám! :-)

    VálaszTörlés
  7. Tényleg nagyon szépek a csokis mézeseid. Hogy kerülte el eddig a figyelmemet? Lehet, hogy azóta már babázol. Remélem minden rendben lesz (vagy volt?), és hamarosan megmutathatod nekünk a legszebb karácsonyi ajándékot, a picurkát :).
    Békés, boldog ünnepet kívánok Neked és Családodnak!!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm szépen mindenkinek a szép szavakat,puszi nektek!:-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: