Brassói sült krumplival


A minap készítettem ezt az ételt,a receptet anyukámtól tanultam.
A szalonnát felkockázom, és odarakom egy lábasba, hogy kisüljön a zsírja. Közben a hagymát felaprítom, a húst felkockázom. Mikor a szalonna zsírja már kisült, ráteszem a hagymát, üvegesre párolom, majd hozzáadom a húst, és lepirítom. Végül hozzáadom a paradicsomot, paprikát, fokhagymát és fűszerezem. Ha kell öntök alá vizet, és fedő alatt készre főzöm. Kockára vágott sült burgonyával tálalom.

Hozzávalók:

80 dkg sertéshús
15 dkg füstölt, főtt császár szalonna
1 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, majoranna
1,5 kg krumpli

9 megjegyzés:

  1. Mi is szeretjük a brassóit, múlt héten főztem. Én csak annyiban csinálom másként, hogy nincs benne szalonna, mert akkor a végén ki kellene szedegetnem, nehogy a fiam ráharapjon.

    VálaszTörlés
  2. De rég ettem már brassóit... Nagyon kívántatja magát :))

    VálaszTörlés
  3. Hű, ez az egyik legjobb étel! Mi legalábbis nagyon szeretjük. :)) Guszta lett!

    VálaszTörlés
  4. nem tudom a főzési szokásaidról a kérdés járt-e nálad. ha még nem, s kedved lenne válaszolni, akkor a kérdéseket megnézheted itt: http://elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com/2011/06/hogyan-szeretek-fozni.html

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szeretem .guszta nagyon :)

    VálaszTörlés
  6. Ó nálunk is a múlt hétvégén volt! Imádjuk! :-)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta, imádom!! De jó hogy feltetted, már olyan régen volt nálunk hogy meg is feledkeztem róla. A sajthasáb után ebből is betudnék vágni egy adagot.:))

    VálaszTörlés
  8. Mariszka,köszi,pedig az a a legjobb része:-)

    Panna,akkor hozzál gyorsan egy tányért:-)

    Egy csipet,köszi,nálunk is nagy kedvenc:-)

    4Gyerek,kösz,már eleget is tettem neki:-)

    Ottis,mi is:-)

    Egy pici,köszi szépen!:-)

    Margitka,csak az a baj,hogy gyorsan elfogy:-)

    Gizus,hozzál Te is egy tányért gyorsan:-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: