Erdeigyümölcsös-körtelime szelet


Ez egy saját fejlesztésű ízösszetételű sütemény, hasonló,mint a fantaszelet,de azért teljesen más,csak a piskóta egyezik meg,az ugyan az mint a meggyes-túrósnál meg a fantaszeletnél,tehát megsütöm a piskótát,amíg hűl elkészítem a krémet,egy doboz mirelit erdei gyümölcsöt,2dl vízzel,5ek cukorral,egy vaníliás cukorral felteszem főzni, felforralom,majd leszűröm az egészet,a gyümölcslébe elkeverek 2 vaníliás pudingot csomómentesre(gyorsan elolvad,mert forró a gyümölcslé),ezután visszateszem főni,és közben hozzáöntök még kb 4dl tejet(ha sok levet engedett a gyümölcs akkor egy picivel kevesebb is elég),addig főzöm amíg  besűrűsödik,csomómentes lesz,majd hozzáadom,a gyümölcsdarabokat,és kb 10 dkg vajat.és az egészet  mixerrel átkeverjük,és rákenjük a piskótára,félre tesszük hűlni amíg elkészítjük a mázat a tetejére,8dl Schweppes Körtelime üdítőbe,elkeverek 2 tasak tejszínízű pudingport,majd felteszem főzni addig,amíg besűrűsödik,csomómentes lesz,majd hűtőfolyadékba teszem addig amíg langyos állapotba kerül(meg így nem bőrösödik be),majd rákenem a sütemény tetejére,hűtőbe teszem,és kb 1/2 óra múlva szeletelem is,isteni finom:)
Hozzávalók a krémhez:

1 doboz erdei gyümölcs(300g)
5ek cukor
1 tasak vaníliás cukor
2dl víz
4dl tej
2tasak vaníliás puding
10dkg vaj(de margarin is jó)

A mázhoz:

8dl Schweppes Körtelime
2 tasak tejszínízű puding

6 megjegyzés:

  1. Gyönyörü ez a süti ,a hozzávalók alapján biztos finom is , a Schweppstöl nem lett kesernyés a teteje, mivel hogy azt hiszem hogy az olyan tonik féle nem?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Cakeni,valóban nagyon finom ,nem lett kesernyés egyáltalán,annyira nem keserű,a körtelime ,de ha valaki édesen szereti akkor lehet beletenni 1-2 kanál cukrot a pudingba.

    VálaszTörlés
  3. Igazán jól néz ki, finom lehet!... Én mirandás sütit szoktam csak sütni, szeretjük azt is! :-)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Margitka.Mi is szeretjük a mirandást,csak ha marad belőle üdítő azt nem annyira,ezért szoktunk,fantásat,és körtelimeset,mert utána megisszuk az üdítőt:-)

    VálaszTörlés
  5. Meg finom is:-),köszönöm Ottis.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: