Kardinális torta





Anyukámnak most,volt a névnapja ,és a kedvenc süteménye a kardinális,úgy gondoltam meglepem vele,még soha nem készítettem ilyen süteményt,így kerestem a netten egy receptet, találtam is  itt,ez alapján készítettem el.De mivel,hogy mégis ünnepélyesebb legyen kicsit kidíszítettem.
Először is a tojások fehérjét kemény habbá vertem a cukorral gőz fölött, majd a tojások sárgáját, az egész tojásokat,  a porcukrot, a vaníliás cukrot jól összedolgoztam a turmix géppel, majd beledolgoztam a lisztet is. Aztán egy 40*30-as tepsit kibéleltem két darab sütőpapírral úgy, hogy a tepsi oldalán is felhajtottam, és középen is felhajtottam, hogy összeérjenek(ha megnézed a linket, ott a képeken jól látszik hogyan).A fehérje masszát habzsákba töltöttem, és három-három csíkot nyomtam ki, hogy a sárga masszából két-két csíkot tudjak közé önteni.(A linken ez is jól látszik.)Szóval két tésztát kell kapnunk, amik egy tepsiben sülnek, egymás mellett, sütőpapírral elválasztva egymástól.Mindkét tészta három csík tojásfehérje masszából és közte két csík sárga masszából áll. Majd mikor ezzel megvoltam, akkor előmelegített sütőben 150 fokon 25 percig sütöttem..
Mikor kész kihűtöttem, lehúztam az aljáról a sütőpapírt, és mindkét tésztát megkentem barack lekvárral. Végül a tejszínt kemény habbá vertem, hozzákevertem egy evőkanál kávét, és ezzel megkentem az egyik tésztalapot, a másik tésztalapot ráborítottam a lekváros részével lefelé, majd mivel névnapra készült ezért habbal, és fondant rózsákkal díszítettem.A félbevágott torta a képen nem lett a legjobb, mert sajnos,csak mobillal tudtam fényképezni.
Első ránézésre bonyolultnak tűnt, de cseppet sem volt az, és egy nagyon finom könnyű sütemény.

Hozzávalók:

A fehérje masszához:
8 db tojásfehérje
180 g cukor
A sárga masszához:
2 db egész toját
4 db tojássárgája
55 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
55 g liszt
A töltelékhez:
barack lekvár
250 ml tejszínhab
1 ek főzött kávé

10 megjegyzés:

  1. Boldog névnapot kívánok az anyukádnak!!!!!

    Csodálatos a torta!!! (mint mindig):)

    VálaszTörlés
  2. Boldog névnapot az Anyukádnak! Neked pedig sok-sok dícséret, mint eddig is. A torta gyönyörű. Már ilyen korán reggel is korog a gyomrom. (vagy érte, vagy miatta)

    VálaszTörlés
  3. Giza,köszönöm anyukám nevében is:-)

    Vikuci,köszönöm Neked is anyu nevében is,a torta finom is volt,én még soha nem ettem csak most,de tényleg nagyon ízlett:-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett! Sok boldog névnapot anyukádnak!:)

    VálaszTörlés
  5. Boldog névanpot édesanyádnak ,( az enyémnek is a tegnap volt). Nagyon guszta lett a torta. Biztos finom is. Én is imádom a kardinális szeletet. Torta formában még nem próbáltam , de jó az ötlet.

    VálaszTörlés
  6. Mary,köszönjük,aranyos vagy:-)

    Bianka köszönöm:-)

    Angi,köszi szépen anyu nevében is,és a Te anyukádnak is boldog névnapot!:-)Én még soha nem ettem ilyet,csak most ,de nagyon ízlett:-)

    VálaszTörlés
  7. Azt a mindenit! Én már nem is csodálkozok semmin sem! Te igazán nagyon tudsz! Így utólag is sok BOLDOG NÉVNAPOT kívánok édesanyádnak. Képzelem, hogy mennyire örült ennek a finomságnak! :-)

    VálaszTörlés
  8. Margitka,nagyon kedves vagy,de azért még nagyon sokat kell tanulnom,köszönöm szépen anyukám nevében is,nagyon örült neki ez a kedvence,úgyhogy sikerült meglepnem!:-)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jól néz ki,de nem találom az említett linket!😐

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: