Sült csirkecomb-tejszínes gombamártással-rozmaringos krumplival



Mai ebédre,fűszerezett csirkecombot sütöttem,köretnek rozmaringos burgonyát,tejszínes mustáros gomba mártással,nagyon finom lett:-)
A csirkecombokat megtisztítottam,és hideg vízben megmostam,sült csirke fűszerkeverékkel megszórtam,sütőzacskóba tettem és 180 fokon 50-55 percig sütöttem.
A krumplit héjába szinte készre főztem,ezután megpucoltam,félbevágtam,olíva olajos tepsibe raktam,sóztam,megszórtam rozmaringgal kakukkfűvel,sajtot reszeltem a tetejére,és kb 45 perc alatt 180 fokon pirosra sütöttem.
Közben elkészítettem a tejszínes mártást,vöröshagymát forró olajon üvegesre pároltam,utána hozzáadtam a gombát,összepirítottam,majd hozzáadtam a fokhagymát,sóztam borsoztam,felöntöttem tejszínnel,mustárt adtam hozzá,és összeforraltam,és a végén még megszórtam petrezselyemzölddel.
Hozzávalók:

10 db csirke comb
12-14 közepes burgonya
30 dkg gomba
3dl tejszín
1fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1ek mustár
10 dkg reszelt sajt
sült csirke fűszerkeverék
só,bors,rozmaring,kakukkfű,petrezselyemzöld
olíva olaj

8 megjegyzés:

  1. Szia, Ditta, vár nálam egy meglepetés!:) Nézz be hozzám!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, nálunk is elfogyna!:-))

    VálaszTörlés
  3. Nem maradt egy kicsi nekem vacsorára ? :)) a mai túróstésztám nem elégített ki :)))

    VálaszTörlés
  4. De jó, hogy beugrottam hozzád...........megvan a vasárnapi ebédötlet. Köcci érte. Nyamika

    VálaszTörlés
  5. Mary,köszönöm:-)

    Edit megyek benézek:-)

    Andi,köszi,nálunk is elfogyott egy szemig:-))

    Viki sajnos nem maradt,na de legközelebb teszek el Neked:-)

    Juci,készítsd el nem bánod meg,gondolom szeretitek:-)

    VálaszTörlés
  6. Hú ez nagyon finom!!! Én is imádom a tejszínes gombát, és bizony rozmaringgal is szoktam ízesíteni a krumplit. Nagyon jó ez az összeállítás! :-)

    VálaszTörlés
  7. Margitka,nagyon szereti az egész család, és tényleg nagyon fonom volt:-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatotság: