Diókrémes és joghurtos erdei gyümölcsös torta


Ezt a két tortát mostanában készítettem,a joghurtos erdei gyümölcsöst anyukám és nagymamám névnapjára,a diókrémeset meg anyósom születésnapjára.A piskóta mind a kettő tortánál vaníliás piskóta volt, a joghurtosnak nem írom le a receptjét itt megtalálható.A diókrémet a következőképpen készítettem,a diót a cukrot és a vaníliás cukrot szárazon összekevertem majd egy vastag aljú edénybe tejjel fölfőztem,egészen addig amíg fel nem forrt,majd ahogy levettem a tűzről,hozzáadtam a rumot,és a vajat és addig kevertem amíg a vaj teljesen el nem olvadt.Amikor már kihűlt teljesen a krém, kb 1-2 óra az egészet átkevertem robot géppel,majd betettem a hűtőbe és csak másnap használtam fel ,a torta belsejébe  és díszítésre is, 2 adag krémet főztem de kb az 1/4 megmaradt.



 A diókrém hozzávalói (2 adaghoz írom egy 20 cm tortához használtam)

45dkg darált dió
45dkg cukor
2cs vaníliás cukor
4dl tej
6ek rumaroma
40dkg vaj

4 megjegyzés:

  1. Woow, csodaszépek a tortáid, mint mindig! :)

    VálaszTörlés
  2. Igazán csodálatos tortákkal köszöntötted az ünnepelteket! Sok boldog névnapot és születésnapot kívánok én is Nekik! :-)

    VálaszTörlés
  3. Gabriella köszönöm,aranyos vagy,mint mindig!:)

    Mary köszönöm:)

    Margitka köszönjük szépen ,nagyon kedves vagy!:)Puszi.

    VálaszTörlés