Volt itthon bontott tejszínem,és hogy ne menjen tönkre,készítettem belőle krémlevest.
Fél deci rumot felforraltam,majd mazsolát raktam bele ázni,ez lesz a levesbetét.A tejszínt felforraltam belemorzsoltam a gesztenyepürét,botmixerrel átdolgoztam,utána tejben csomómentesre kevertem a tejszínes pudingport,ezt hozzákevertem a tejszínes gesztenyéhez,majd az egészet felforraltam,hozzáadtam vaníliás cukrot,kristálycukrot,fahéjat,és még öntöttem hozzá tejet hogy hígítsam.Hidegen ,melegen egyaránt fogyasztható.
Hozzávalók:
3dl teejszín
25dkg gesztenye massza
1csomag tejszínes pudingpor
1cs vaníliás cukor
1ek cukor
1kk fahéj
5dl tej
05,dl rum
10dkg mazsola
Ez abszolut nem hangzik rosszul. Nekem meg van egy pár gesztenyemasszám a fagyóba. Bevallom: tetszik :)) bár nem vagyok gesztenyepárti.
VálaszTörlésHű ez nagyon finom lehet
VálaszTörlésA gesztenyelevestől mindig visszatartott a gesztenyepucolás. Bezzeg így mennyivel egyszerűbb! Jó ötlet! :))
VálaszTörlésViki nem bánod meg ha elkészíted:-)
VálaszTörlésBianka,nagyon finom,tényleg,csak ajánlani tudom:-)
Egycsipet,semmi pucolás,csak morzsolás,és kész is:-)