Borsóleves

Volt a fagyasztóban,borsóm,pincében krumpli,csak zöldség,répa kellett,és meg is volt minden egy jó kis borsó leveshez.
A zöldségeket,krumplit,stb. megpucolom,felkockázom,karikázom.
A répát, zöldséget sós vízben felteszem főni,majd mikor már félig megpuhul,hozzáadom a borsót,és a krumplit,közben elkészítem a rántást,forró olajon a lisztet,pirospaprikát,és az apróra vágott fokhagymát simára keverem,majd mikor már megpuhultak a zöldségek a levesben,hozzá keverem a rántást és összeforralom,ezután az elkészített,csipetkét is hozzáadom a leveshez amikor már feljön a tetejére az összes csipetke(recept itt),akkor még hagytam 2-3 percig fortyogni és kész is van.
Hozzávalók:
1kg borsó
3-3 zöldség,répa
4-5 szem közepes krumpli
2-3 gerezd fokhagyma
4ek liszt
olaj,só,pirospaprika

Csipetkéhez:
1 tojás
liszt amennyit felvesz
csipetnyi só

5 megjegyzés:

  1. Hát erről nem volt szóóóóó ! Kordult akkorát a gyomrom, hogy megyek is vacsizni :)) Nagyon jól néz ki a borsólevesed:))

    VálaszTörlés
  2. Pénteken én is főztem borsólevest! Nálunk is nagy kedvenc! :-)

    VálaszTörlés
  3. Viki,köszönöm szépen,finom is volt,nem csak szép:-))))

    Margitka,nálunk is szeretjük,tele van vitaminnal:-)

    VálaszTörlés
  4. Ditta!

    Nagyon szépen köszönöm,hogy gondoltál rám és kérlek nézz vissza hozzám is:-)

    Szuper lett a borsóleves!

    VálaszTörlés