▼
Virslis szezámmagos kifli-kukoricasálátával.
Fő ételnek,előételnek ,vendégvárónak,nagyon sokféle variáció lehetséges,nagyon finom bármelyik formában tálaljuk,nálunk ma ebédre volt.
A virsliket megfőzzük,ha megfőtt félretesszük,hagy hűljön ki,addig lereszeljük a sajtot,lisztes felületen kinyújtjuk a tésztánkat(én fagyasztott leveles tésztát használtam),kb10-12cm négyzetekre felvágtam,megszórtam sajttal,majd a kihűlt virslit félbe vágtam ,rá tettem a tésztára és átlósan fölgöngyöltem,és sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem ,a tetejét megkentem tojással. Szezámmagot készítek,picit beolajazott serpenyőbe lassú tűzön folyamatos ,kevergetés,forgatás közben megpirítjuk kb 8-10 perc,a megpirított szezámmaggal megszórtam a kiflik tetejét,180 fokra előmelegített sütőben kb20 perc alatt megsütöm.
Közben elkészítem a kukoricasalátát,a kukoricát vegetás vízben felteszem főni(fagyasztott kukoricát használtam).A tejfölt ,majonézt,mustárt,az apró kockára vágott lila hagymát,sót,citromlét,cukrot,alaposan összekeverem,majd a meg főt lecsöpögtetett kihűlt kukoricát,összekeverem az elkészített mártással.
Hozzávalók,a kiflikhez:
12 db virsli
15 dkg trapista sajt(de lehet füstölt is,ha valaki úgy szereti)
leveles tészta(nekem 40 dkg volt a 3 tészta)
3-4ek szezámmag
1 egész tojás
olaj,liszt
Kukoricasaláta:
40dkg fagyasztott kukorica
2 kis doboz tejföl
2dl majonéz
1ek cukor
1tk mustár
fél fej lila hagyma
1tk citromlé
só
Tényleg egy rugóra járt az agyunk:))Viszont a te verziód sokkal finomabb!Mi tegnap ettük egyébként.
VálaszTörlésEgy kis csokival lehetne cserélni? :-))
VálaszTörlésNagyon guszta!
Köszi Edó,de csak azért,mert nekem volt hozzá köret is:)
VálaszTörlésBonbon mánia köszi, hozhatod a kóstolókat,kezdjük a nutellás marcipánossal,utána a többit:-))
VálaszTörlésItt is egy ilyen kis szépség! Imádom, nagyon guszta ezzel a salival!
VálaszTörlésEgy csipet köszönöm,igen Edónál is ugyan ez volt:)
VálaszTörlés