Krumpéistészta


Régen volt már krumplis tészta,és így az ünnepekhez közeledve,talán valami könnyebb ételt akartam készíteni ,mert a nehéz ételekből lesz részünk bőven:)
A krumplit megpucolom,felkockázom,majd felteszem főni sós vízben.A hagymát apró kockára vágom,megdinsztelem forró olajon,mikor már üvegesre dinsztelődött,lehúzom tűzről,és megszórom pirospaprikával,a megfőtt krumplit lecsöpögtettem,pépesre töröm,majd összekeverem a hagymával,ízlés szerint borsozom,Közben felteszek fizet a tésztának sózom és egy pici olajat is teszek bele,hogy ne ragadjon a tésztám,ha már forr a víz beleöntöm a tésztát,és pár perc alatt puhára főzöm,néha belekavargatok,majd leszűröm lecsepegtettem,és összekeverem a krumlival.
Sárgabarack befőttel fogyasztottuk.

Hozzávalók:

kb.1 kg krumpli
4 fej hagyma
olaj,só bors,pirospaprika
1 csomag nagy kockatészta

2 megjegyzés:

  1. Finom lehet! Jól néz ki! Érdekesnek találom hozzá a sárgabarack befőttet.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Angéla,finom nagyon befőttel,körte barack,bármivel,kóstold majd meg érdemes:)

    VálaszTörlés