▼
Kinder bueno
Sok receptet begyűjtöttem mostanában,úgy gondoltam kipróbálom az egyiket, Margit oldaláról való,kicsit eltértem az Ő receptétől,de csak annyiba,hogy darált diót belekevertem a piskóta tésztába,de az összhatás szerintem ugyanaz,nagyon finom ez is az is.
Hozzávalók:
30 dkg mogyorókrém(lehetőleg Nutell)
Négyszögletes háztartási keksz.kb:50 db
0,5 dl rum
0,5 l tej(ez a kekszek beáztatására kell)
4 dl habtejszín(Hulala)
piskótához:
7db tojás fehérje
1 csipetnyi só
6 ek porcukor
1ek olaj
2ek liszt
2ek zsemlemorzsa
1/2 cs sütőpor
15 dkg darált dió(lehet durvára tört is)
A tojásfehérjét kemény habbá verjük,a többi hozzávalót szárazon összekeverjük,végén a a felvert habot beleforgatjuk finoman,ez a mennyiséget : 35*27 cm tepsihez van írva,nekem 40*25cm-es volt ez is megfelelt.,,előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet,a sárga krém hozzávalói:
0,5dl tej
7 db tojás sárgája
20 dkg cukor
1cs vaníliás puding
3ek liszt
25 dkg margarin
A tojásokat,a lisztet, pudingot,és a cukrot jól elkeverjük,hozzá öntjük a tejhez,és egy vastag aljú edényben folyamatos keverés mellett megfőzzük,miután fel forrt, hűtő fürdőbe tesszük.
Addig a lágy vajat,habosra keverjük,majd a kihűlt masszával,jól mixerrel kikeverjük.
A meglévő krém mennyiségét elfelezem a felét sárgán hagyom.
A másik fele sárga krémet összekeverem 10 dkg olvasztott étcsokoládéval
Hozzávalok:
10 dkg étcsokoládé
0,5 dl tejszín
A csokoládét gőz felett felolvasztom,majd a felolvadt csokoládét összekeverem a tejszínnel.
Rétegek megkenése:
A kész piskótalapot, melegen megkenjük a Nutellával,majd a sárga krémmel,ezután jön a beáztatott keksz réteg,majd a csokoládéval összekevert sárga krém,végül a kemény habbá felvert Hulala ,reszelhetünk még a hab tetejére csokoládét.
Ajánlatos a hab előtt 1 órára a hűtőbe tenni,hogy a csokoládé krém megdermedjen egy picit.
Íme a végeredmény(nagyon finom):
Ditta!
VálaszTörlésÜgyesen megcsináltad! Gratulálok!
... Én is szeretem a diót a piskóta tésztájába is tenni. Van több olyan receptem is. Érdemes megsütni azokat is. :-)
Köszönöm,igyekeztem,jó receptem volt nem volt nehéz dolgom:),tudom,hogy sok jó recept van még Nálad sokat kinyomtattam,majd sorba jön mindegyik
VálaszTörlésNagyon tetszik az oldal ,pont ilyen volt az elején az én hátterem a blogon , úgy látszikk egy az ízlésünk. Szerintem nagyon szép tortákat sütsz, majd én is lesek töled:).Szerettem volna követni a blogot de nem engedélyezte ,holnap még megprobállom.Szioka
VálaszTörlésIgen lehet,hogy egyforma az ízlésünk:).Köszönöm a dicséretet,de van még mit tanulnom,de még csak két hónapja kezdtem,nekem sem engedélyezte,követni a Tiédet:),de visszavárlak:)Szia
VálaszTörlésDitta!
VálaszTörlésMost írtam a süteményeknél a krémeshez... :-)
Ditta!
VálaszTörlésPróbálj meg írni újból nálam légyszíves... Én sem értem, hogy mi történik a kommentek írásánál????