▼
Sajt hasáb
Mostanában láttam Vikinél ezt a sajt hasábot,és nagyon megtetszett,(ezúton köszönöm a receptet Viki ,)a napokban el is készítettem,egy nagyon picit eltértem Viki receptjétől,de az benne a jó,hogy végtelen formája lehetséges,tényleg mindenki az íz világa szerint készítheti.A sajtokat lereszeltem egy tálba,én csak két félét használtam,trappistát,és füstölt sajtot,majd összekevertem,a tejszínt feltettem egy akkora edénybe ,hogy majd a sajt is beleférjen,és elkezdtem melegíteni,hozzáadtam az összezúzott fokhagymát és a sajtot is,és addig főztem amíg a sajt teljesen elolvadt benne,(olyan nyúlósra)majd hozzáadtam a fűszereket,és az apró kockára vágott sonkát,és a 1dl vízben feloldott zselatint,és az egészet alaposan elkevertem,majd egy folpackkal kibélelt őz gerinc formába öntöttem,be a hűtőbe,és már 2 óra múlva szeletelhettem is,nagyon finom ,és tényleg az benne a jó,hogy olyan ízben készítjük amilyenben akarjuk.
Hozzávalók:
60dkg trappista sajt
40dkg füstölt sajt
1 ujjnyi sonka
2dl tejszín
1dl víz
3ek zselatin
4 gerezd fokhagyma
szerecsendió,őrölt kömény,szárított petrezselyem,só
Jól néz ki :))
VálaszTörlésnagyon kívántatjátok. úgy Viki, mint Te.
VálaszTörlésnincs itthon sajt. s ekkora mennyiséget venni a boltban csak úgy nem jut eszembe.
Nagyon jó ötlet!
VálaszTörlésPanna,köszi,de milyen finom!:-)
VálaszTörlés4Gyerek,köszi,én is akkor vettem amikor láttam Vikinél:-)
Ottis,próbáld ki érdemes!:-)