▼
Eperfagylalt
A minap Egy csipetnél láttam ezt a fagyi receptet, amit ezúton is köszönök:-)A tojássárgákat, a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, és a keményítővel elkevertem, majd hozzáöntöttem a tejet, és sűrű krémmé főztem. Amíg hűlt az epret a citromlével leturmixoltam, és egy szűrőbe raktam, majd a kihűlt krémhez passzíroztam.Egy dobozba raktam, és kb. 2 órára beraktam a mélyhűtőbe, majd 2 óra múlva hozzáraktam a félkeményre vert tejszínt,és visszaraktam a mélyhűtőbe,(fagyi gépbe kellene kifagyasztani,de mivel,hogy nincs ez a része kimaradt:-) és mikor teljesen megfagyott ,akkor fogyasztottuk a nagyon finom eperfagyit:-)
Hozzávalók:
2 tojássárgája
5ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1ek. keményítő
1 csipet só
1 dl tej
50 dkg eper
2 dl tejszín
Istenem milyen kivánatos! Yammmy!
VálaszTörlésImádjuk a fagyit és amit készítettél nagyon guszta!:)
VálaszTörlésNem volt jó ötlet most ide benézni:)) Beindult a nyálelválasztásom:)) Nem vagyok egy nagy fagyis, de ezt most nagyon megkívántam. Nagyon guszta azokkal a fincsi eprekkel a tetején!
VálaszTörlésNagyon finom lehetett!! Elfogadnék egy tálkával belőle!
VálaszTörlésDittus ez a fagyi istenien néz ki!!! Igaz úgy fázom, de azért szívesen elkanalazgatnám. A színe pedig csodálatos.:)
VálaszTörlésÉn is megkivántam ,nagyon jó néz ki .Én is ki fogom probálni.
VálaszTörlésNagyon finom lehet! Nem vagyok nagy fagyi rajongó, de viszon az epret imádom .
VálaszTörlésFini lehet!Most ennék belőle.:-)
VálaszTörlésGuszta lett! ... Na most nyalnék én is.... Imádom az epert! :-)
VálaszTörlésDe ennék én is eper fagyit.. Hamarosan neki is fogok a készítésének :))
VálaszTörlésÁáá, itt van! Örülök, hogy ízlett és jó lett gép nélkül is! :))
VálaszTörlésLányok nagyon szépen köszönöm,csak ajánlani tudom mindenkinek,könnyen ellehet készíteni,gép nélkül is tökéletes,és nagyon finom:-)
VálaszTörlésEgy csipet,köszönöm még egyszer a receptet!:-)