▼
Sült csirkecomb-tejszínes gombamártással-rozmaringos krumplival
Mai ebédre,fűszerezett csirkecombot sütöttem,köretnek rozmaringos burgonyát,tejszínes mustáros gomba mártással,nagyon finom lett:-)
A csirkecombokat megtisztítottam,és hideg vízben megmostam,sült csirke fűszerkeverékkel megszórtam,sütőzacskóba tettem és 180 fokon 50-55 percig sütöttem.
A krumplit héjába szinte készre főztem,ezután megpucoltam,félbevágtam,olíva olajos tepsibe raktam,sóztam,megszórtam rozmaringgal kakukkfűvel,sajtot reszeltem a tetejére,és kb 45 perc alatt 180 fokon pirosra sütöttem.
Közben elkészítettem a tejszínes mártást,vöröshagymát forró olajon üvegesre pároltam,utána hozzáadtam a gombát,összepirítottam,majd hozzáadtam a fokhagymát,sóztam borsoztam,felöntöttem tejszínnel,mustárt adtam hozzá,és összeforraltam,és a végén még megszórtam petrezselyemzölddel.
Hozzávalók:
10 db csirke comb
12-14 közepes burgonya
30 dkg gomba
3dl tejszín
1fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1ek mustár
10 dkg reszelt sajt
sült csirke fűszerkeverék
só,bors,rozmaring,kakukkfű,petrezselyemzöld
olíva olaj
Nagyon guszta lett Ditta!:)
VálaszTörlésSzia, Ditta, vár nálam egy meglepetés!:) Nézz be hozzám!:)
VálaszTörlésNagyon guszta, nálunk is elfogyna!:-))
VálaszTörlésNem maradt egy kicsi nekem vacsorára ? :)) a mai túróstésztám nem elégített ki :)))
VálaszTörlésDe jó, hogy beugrottam hozzád...........megvan a vasárnapi ebédötlet. Köcci érte. Nyamika
VálaszTörlésMary,köszönöm:-)
VálaszTörlésEdit megyek benézek:-)
Andi,köszi,nálunk is elfogyott egy szemig:-))
Viki sajnos nem maradt,na de legközelebb teszek el Neked:-)
Juci,készítsd el nem bánod meg,gondolom szeretitek:-)
Hú ez nagyon finom!!! Én is imádom a tejszínes gombát, és bizony rozmaringgal is szoktam ízesíteni a krumplit. Nagyon jó ez az összeállítás! :-)
VálaszTörlésMargitka,nagyon szereti az egész család, és tényleg nagyon fonom volt:-)
VálaszTörlés